- Publicat de: ePitești
- 29-11-2019, ora 17:00
- Sănătate
SPITALUL DE PEDIATRIE VA AVEA BAZIN DE RECUPERARE MEDICALĂ
La Spitalul de Pediatrie din Pitești aniversarea de astăzi a 35 de ani de la înființarea spitalului a fost completată de un dublu eveniment: prezentarea noului echipament de rezonanță magnetică RMN intrat în dotarea spitalului și semnarea a două contracte de finanțare importante pentru dezvoltarea actului medical în județul Argeș și implicit în regiunea Sud Muntenia.
Citiți și: Cel mai mare spital din Argeș caută director!Echipamentul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, valoarea echipamentului fiind de 658.653 de euro, la care s-au adăugat lucrările de amenajare a spațiului, precum și alte dotări, finanțate din fonduri proprii, suma totală ridicându-se la 493.303,01 lei.
Totodată, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală au mai fost achiziționate și un ecograf multidisciplinar și un echipament de radiologie grafie/scopie, în valoare de 189.805 lei și, respectiv, de 1.398.250 de lei.
Citiți și: Oficial! Schimbare majoră la UPU, la Spitalul Județean din Pitești“Prin aceste investiții, Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit una dintre cele mai moderne unități sanitare destinate copiilor din regiune, după ce, în urmă cu doi ani, spitalul a fost dotat și cu un computer tomograf”, transmite Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș.
De asemenea, în prezența colectivului medical al Spitalului de Pediatrie și a managerilor celor două unități sanitare beneficiare ale proiectelor, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractele pentru proiectele ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești” și „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești”.
“Astfel, la Spitalul de Pediatrie din Pitești prin acest obiectiv de investiții se urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale furnizate populației deservite, creșterea eficienței, promptitudinii și a diversificării acestora în scopul imbunătățirii satisfacției pacienților – copii și tineri în vârstă de până la 18 ani din județul Argeș și din zone limitrofe (Olt, Dâmbovița,Teleorman și Vâlcea) – prin extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat”, potrivit sursei citate.
Valoarea totală a proiectului este de 12.936.316,10 lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 2.504.757,09 lei, cu o durată de implementare de 58 de luni. Vor fi realizate următoarele lucrări:
-intervenții structurale în concordanță cu soluția din expertiza tehnică;
-realizarea unui bazin de recuperare în zona curții de lumină, cu dimensiunea de 8×6 m și adâncimea variabilă de 1,2 m și, respectiv, de 1,5 m, de tip overflow, cu sistem performant de filtrare și climatizare și sistem de dezumidificare a incintei;
-realizarea unui acoperiș la cota planșeului peste parter (H+3,20 m) pe structură metalică și învelitoare din panouri sandwich, prevăzute cu luminatoare în concordanță cu studiul de însorire realizat pe amplasament;
-realizarea unui lift exterior pentru accesul în zona de etaj a Ambulatoriului destinat persoanelor cu dizabilități;
-anveloparea și reabilitarea terasei în concordanță cu precizările din auditul energetic;
-lucrări de finisaje interioare și exterioare, utilizându-se materiale de calitate adecvate funcțiunii clădirii;
-instalații sanitare interioare, instalații de alimentare cu apă, instalații sanitare pentru stingerea incendiilor, instalații electrice interioare, instalații curenți slabi – sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu, instalații curenți slabi – date, instalații termice, ventilație-climatizare, sistem de dezumidificare a incintei, montaj echipamente;
-dotările și echipamentele prevăzute pentru această investiție sunt menite să faciliteze desfășurarea actului medical la nivel european. Astfel, spațiul nou creat va fi înzestrat cu piese de mobilier specifice depozitărilor: dulapuri pentru medicamente, aparatură medicală specifică fiecărui tip de tratament, truse pentru medicamente specifice.
Prin realizarea bazinului de tratament se vor asigura servicii de hidrokinetoterapie, care, împreună cu kinetoterapia robotizată și terapia de recuperare virtuală, vor reduce timpii de așteptare pentru pacienți și, nu în ultimul rând, vor conduce la eficientizarea la maximum a activității de recuperare medicală.
Modernizarea Spitalului de Pediatrie din Pitești, prin realizarea acestor investiții, a avut drept rezultat atragerea de noi medici specialiști, rezolvându-se astfel problemele cauzate de deficitul de personal.
“După 35 de ani de activitate, Spitalul de Pediatrie Pitești are cei mai buni specialiști, este dotat cu echipamente moderne și pune la dispoziția micuților pacienți cele mai bune condiții. Invetițiile realizate în ultimii ani au avut ca principal obiectiv accesul copiilor județului Argeș, dar și din regiune, la servicii de sănătate complete și de calitate”, afirmă sursa citată.
În ceea ce privește proiectul ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, valoarea totală a acestuia este de 13.443.259,46 de lei, din care contribuția CJ Argeș se ridică la 2.956.524,46 de lei, cu o perioadă de implementare de 60 de luni.
“Obiectivul general al proiectului este extinderea infrastructurii sanitare, prin investiții în lucrări necesare ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență din Pitești, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate”, precizează Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș.
Prin acest proiect se propune extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență din Pitești cu un ambulatoriu integrat pe 4 niveluri, respectiv S+P+2E, având următoarele funcțiuni:
cabinet de consultații și sală de tratament Obstretică-Ginecologie; cabinet de consultații și sală de tratament Neurologie; cabinet de consultații și sală de tratament Medicină Internă; cabinet de consultații și sală de tratament Urologie; cabinet de consultații și sală de tratament Chirurgie generală; cabinet de consultații și sală de tratament Chirurgie Toracică; cabinet de consultații și sală de tratament Chirurgie Vasculară; cabinet de consultații și sală de tratament Oncologie; cabinet de consultații Dermatologie; cabinet de consultații Ortodonție; cabinet de consultații Reumatologie și Nefrologie; cabinet de consultații Alergologie;
cameră servere; grupuri sanitare pentru pacienți și personal; vestiare pentru personal; spații anexe (spații tehnice, spații curățenie etc.); căi de acces, căi de circulație orizontale și verticale și spații de așteptare.