930×122 CAPRA 5

ambulatoriu pediatrie

Informare oficială despre Spitalul de Pediatrie. Milioane de euro puse la bătaie

Informare oficială despre Spitalul de Pediatrie. Milioane de euro puse la bătaie

Citiți și: Spitalul de Pediatrie din Pitești face angajări!

Au fost oferite date importante despre Spitalul de Pediatrie din Pitești, azi, în cadrul unei conferințe de presă a Consiliului Județean.

Este vorba despre închiderea proiectelor desfășurate la Compartimentul de Primiri Urgențe și Ambulatoriul unității medicale.

Citiți și: Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

Inaugurarea Ambulatoriului și a Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie din Pitești a avut loc la 1 aprilie 2024.

Au fost modernizate și dotate cu fonduri europene prin două proiecte derulate de Consiliul Județean Argeș.

„Spitalul de Pediatrie Pitești este acum unul dintre puținele spitale din țară cu bazin de hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp.

Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală, a fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale și a fost instalat și un sistem de apelare pentru personalul medical la Compartimentul Primiri Urgențe.

Printre dotările existente se numără și simulatoare complexe de tip pediatric, portabile, pentru copii și nou-născuți, lampă scialitică, spirometru etc.”, transmite Consiliul Județean.

Proiect Ambulatoriu: 

Lucrările  au fost realizate de ASOCIEREA dintre societatea RO CONSTRUCT CENTER SRL (lider de asociere) și societatea VECTRUM SOLUTION SRL (Asociat 1) și societatea MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL (Asociat 2).

Valoarea totală a proiectului a fost 16.880.962,72 lei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 07.12.2022.

Proiect Compartimentul de Primiri Urgențe: 

Lucrările de execuție au fost realizate de S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 S.R.L.

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.117.457,30 lei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 02.05.2022.

Spitalul de Pediatrie din Pitești are statut de spital regional pentru mai multe județe din sudul țării. Numai la Unitatea de Primiri Urgențe se prezintă anual peste 25.000 de copii.

Lucrările de extindere și modernizare realizate cu bani europeni au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată sub formă de cofinanțare având și Consiliul Județean.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe Facebook, AICI.

Colaj foto: Arhivă/Consiliul Județean

Kaia 555×222
eurial 570×90