NOR CURIER 930X122

cj arges

Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

Citiți și: Breaking. Anunțul momentului: Drum Expres între Pitești și Mioveni

Visul devine realitate la Pediatrie, în Pitești: o nouă secție pentru copii

Citiți și: Visul devine realitate la Pediatrie, în Pitești: o nouă secție pentru copii

Comunicat de presă CJ Argeș

Spitalul de Pediatrie Pitești a fost recunoscut ca fiind cel mai modern spital din sudul României, în urma finalizării și inaugurării a două proiecte majore de extindere, modernizare și dotare cu echipamente de ultimă generație.

Aceste proiecte au vizat Ambulatoriul Integrat și Unitatea de Primiri Urgențe, fiind finanțate prin fonduri europene și guvernamentale, precum și din bugetul local.

Aceste investiții semnificative au transformat Spitalul de Pediatrie Pitești într-o instituție medicală de vârf, oferind condiții moderne de tratament pentru peste 25.000 de copii care se prezintă anual la unitate.

La ceremonia de inaugurare, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a evidențiat efortul comun al specialiștilor din cadrul Consiliului Județean, spitalului și colaborarea cu ADR Sud – Muntenia și Primăria Municipiului Pitești.

Menționând importanța acestor proiecte pentru sănătatea copiilor, Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat rolul fundamental al acestor investiții în asigurarea unui standard ridicat de îngrijire medicală.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a remarcat dotările moderne, inclusiv manechinele de simulare, care plasează spitalul în fruntea instituțiilor medicale din țară în materie de pregătire pentru situații de urgență.

Proiectele de modernizare și extindere au inclus reabilitarea și dotarea cabinetelor de consultație, spațiilor de așteptare, centrului de sănătate mintală, laboratorului medical de recuperare, precum și dotarea cu echipamente avansate în dermatologie, explorări funcționale, IT, stomatologie, și altele.

Valoarea totală a investiției în Ambulatoriul Integrat a ajuns la 16.880.962,72 lei, în timp ce proiectul Unității de Primiri Urgențe a fost evaluat la 4.117.457,30 lei. Aceste proiecte au fost executate într-un timp record, datorită colaborării eficiente între Consiliul Județean și companiile de construcții, subliniind angajamentul autorităților locale față de îmbunătățirea continuă a condițiilor de îngrijire medicală pentru copii.

Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3