Donaris 930 x 122

spitalul de pediatrie

Pitești. Dotări de ultimă generație la Spitalul de Pediatrie

Proiectul de extindere, modernizare și dotare spații Urgență de la Spitalul de Pediatrie Pitești ar putea fi încheiat înainte de termen.

Citiți și: Starea copilului cu degetele amputate. Ce spune medicul!

Este informația transmisă astăzi de Consiliul Județean Argeș, după ce vicepreședintele Marius Nicolaescu a făcut o vizită pe șantierul de la Pediatrie.

Citiți și: Exclusiv. Absolvent de „Brătianu” în 2009, acum medic la Pediatrie

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe este realizată de către Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA. Termen finalizare proiect – 31.12.2023.

„Am mers la Spitalul de Pediatrie Pitești, la o investiție a Consiliului Județean care vizează extinderea și modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe. Am venit să vedem cum se desfășoară lucrările pe teren. În cadrul discuțiilor purtate, constructorul ne-a asigurat că totul merge bine, ba chiar și-a manifestat optimismul că lucrările vor fi finalizate înaintea termenului prevăzut în autorizația de construcție”, a menționat vicepreședintele C.J. Argeș Marius Nicolaescu.

Managerul unității medicale, doctorul Tudor Ionescu, a evidențiat importanța acestei investiții. „Mulțumesc Consiliului Județean Argeș pentru susținerea în acest proiect. Este evidentă importanța extinderii CPU și a dotării acestuia pentru că întotdeauna ne dorim ca actul medical să aibă o calitate îmbunătățită cu fiecare investiție și cu fiecare dotare pe care o putem folosi.

„Aici va fi o locație nouă, cu dotări de ultimă generație!”

În principiu, aici va fi o locație nouă, cu dotări de ultimă generație. Pe lângă această locație nouă, se va interveni și la vechea construcție, urmând să fie asigură o ventilație nouă, cu filtre speciale, pentru a îmbunătăți aerul din încăperile respective.

Per total, avem beneficii pe mai multe părți. În primul rând prin creșterea calității actului medical prin educația medicală continuă pe care o vom putea face la locul de muncă, aici, la Spitalul de Pediatrie, și în al doilea rând prin creșterea calității ambientale în aceste locații”, a menționat Tudor Ionescu.

Proiectul privind “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență  Spitalul de Pediatrie Pitești” va  avea drept finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție al pacienților/aparținătorilor, și va permite o educație medicală permanentă a salariaților prin noile dotări. Toate aceste îmbunătățiri ale activității, se vor regăsi finalmente în creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Pediatrie Pitești.

Potrivit Consiliului Județean Argeș:

– se vor amenaja vestiare pentru personalul medical dotate cu grup sanitar și duș;

– se va instala un sistem performant de ventilare, climatizare și aport de aer proaspăt atât pentru zona extinderii propuse cât și pentru zona de primiri urgențe existente;

– se va amenaja un „Spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective”;

– se va instala un sistem central de monitorizare a pacienților. Acesta va fi compatibil cu monitoarele existente în zona de primiri urgențe;

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90