EcoMoto 930×122

ambulanțier

UN AMBULANȚIER INFECTAT CU COVID-19 A MURIT

Comunicat de presă: „Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Citiți și: Impact violent! A lovit puternic o căruță. Un copil și doi tineri au ajuns la spital

Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 pe data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv pe data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

Citiți și: Bebeluș mort la botez: pneumonie în acte, moarte violentă în realitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP (n.r. – Institutul Național de Sănătate Publică), un număr de 699 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”, informează Ministerul Sănătății.

Amintim că pe 2 aprilie 2020 o asistentă medicală din Constanța infectată cu COVID-19 a decedat (AICI, subiectul pe larg). Întrebat de presă de ce decesul ambulanțierului este considerat „primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical”, iar nu cazul din Constanța, Grupul de Comunicare Strategică a transmis: „Asistenta medicală din Constanța nu a fost implicată în acordarea asistenței medicale. A fost în vacanță în Antalya. După ce a venit din vacanță a fost confirmată pozitiv”. (Foto: descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90