930 x122 grota rece

Arges

UN COPIL CARE A MURIT AR FI CONSUMAT TIPUL DE BRÂNZĂ DEPISTATĂ CU E.COLI

Doi copii din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care unul decedat, ar fi consumat același tip de brânză de vaci ca cel în cazul căreia autoritățile sanitar-veterinare au descoperit bacteria E.coli.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„Noi avem în anchetele epidemiologice doi copii ai căror părinți au declarat că aceștia au mâncat acest tip de brânză. Acum vom continua cu anchetele epidemiologice și, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit a consumat acest tip de brânză. Acum luăm la rând și vedem despre ce este vorba. Îi vom întreba și pe ceilalți părinți dacă au consumat copiii sau chiar părinții și să nu fie transmitere interumană, de la mamă la copil sau de la părinți la copil. Putea să mănânce mama și să transmită de la om la om.”, a declarat pentru Mediafax directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru.

Cu alte cuvinte, ar fi vorba despre un alt lot de brânză decât cel în care s-a depistat bacteria E.coli în urma prelevării de probe (lot de 25 de kilograme de brânză produsă pe 22.02.2016, ulterior morții celor trei fetițe din județul Argeș).

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Amintim că, potrivit ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, într-o declarație pentru Mediafax, lotul incriminat astăzi provine de la societatea „Lactate Brădet” din județul Argeș (din comuna Brăduleț, sat Brădetu).

3 copii (fetițe) din Argeș (din Topoloveni, Poiana Lacului și Pitești) au murit cu diagnostic de sindrom hemolitic-uremic după infectarea cu bacteria E.coli. (Foto: evz.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90