930 x122 grota rece

Arges

(UPDATE) 590 DE PERSOANE IZOLATE LA DOMICILIU, ÎN ARGEȘ

(UPDATE ORA 11:10): „Nu au sosit încă rezultatele probelor trimise până în acest moment pentru persoanele aflate în carantină.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Având în vedere numărul mare de probe aflate în lucru la spitalele autorizate să le realizeze, timpul de comunicare a rezultatelor este în creștere. Însă, principiul de comunicare stabilit de Grupul de Comunicare Strategică este următorul: rezultatele pozitive se anunță imediat la nivel național. Rezultatele negative sunt comunicate la nivel județean în limita timpului disponibil.

Opinia noastră este că, pe măsură ce trece timpul și nu primim rezultatele analizelor, acestea sunt negative. Aceasta este speranța noastră”, precizează prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

În județul Argeș la această oră sunt autoizolate la domiciliu 590 de persoane ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, informează Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Alte 82 de persoane se află în procedura obligatorie de carantină instituționalizată, potrivit sursei citate. Este vorba despre argeșeni veniți din Italia, aduși de la graniță în județ sub escortă. Toți cei 82 sunt carantinați în centrul de pe bulevardul Eroilor din Pitești.

Pentru majoritatea celor carantinați se așteaptă încă rezultatele testelor COVID-19.

Deocamdată, testele pentru cetățenii din județul Argeș se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul (încă) nu dispune de niciun aparat de testare COVID – 19.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90