pizzeria sapori  930 122

covid-19

VECHIUL CORP AL SPITALULUI MIOVENI, PREGĂTIT SĂ PREIA PACIENȚI COVID-19

După aproape o săptămână de amenințări cu demisia venite din partea personalului Spitalului Orășenesc Mioveni (noul spital) la aflarea veștii că unitatea va deveni centru de tratare a pacienților COVID-19 și după o tentativă de tergiversare a soluției privind transformarea vechiului corp al unității într-un astfel de centru (prin netransmiterea în termenul impus a documentației pentru autorizare pe linie de boli infecțioase), iată că înverșunările s-au mai calmat după anunțul de duminică al șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a atras atenția că refuzul internării pacienților cu COVID-19 intră sub incidenţa legii penale.

Citiți și: Incredibil! Ce au trăit bolnavii unui spital din Argeș

Primăria Mioveni a comunicat, luni după-amiază, următoarele:

În contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere ritmul alarmant de creștere a cazurilor de persoane infectate la nivel național, pe fondul deciziilor luate la nivel central și local, administrația Spitalului Mioveni și Consiliul Local se pregătesc pentru a putea primi și trata persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acțiuni de reorganizare, dotare și dezinfectare a spațiilor din vechiul corp al Spitalului Racovița, clădire aflată în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni.

În cele trei corpuri ale acestei clăduri au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice.

Activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta în niciun fel activitatea din noul spital, iar personalul și pacienții din cele două clădiri vor avea intrări separate, spații și sectoare delimitate pentru a nu interacționa”.

Același anunț a fost postat și de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3