pizzeria sapori  930 122

sancţiuni

Sancțiuni de 10.000 lei de la 1 iulie: Sistem esențial ce trebuie activat înainte de plecare

Sancțiuni de 10.000 lei de la 1 iulie: Sistem esențial ce trebuie activat înainte de plecare

Citiți și: Măsuri importante pe Autostradă. Șoferii sunt avertizați

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului să amâne aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea unui articol din OUG nr. 41/2022.

Care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie, conform Capital.ro.

Citiți și: Poliția te reține pe loc! Nu urca așa la volan!

Transportatorii solicită Ministerului de Finanțe o prorogare de cel puțin șase luni pentru sancțiunile aplicate șoferilor și operatorilor de transport care nu asigură transferul datelor de poziționare a vehiculului în sistemul RO e-Transport.

UNTRR argumentează că Centrul Național pentru Informații Financiare nu a furnizat, în mod gratuit, modulele informatice necesare.

Sancțiuni de 10.000 lei de la 1 iulie: Sistem esențial ce trebuie activat înainte de plecare

Conform OUG 41/2022, operatorii de transport care nu respectă prevederile art. 82 riscă amenzi între 10.000 și 50.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 și 100.000 de lei pentru persoanele juridice.

Articolul 82 prevede obligația operatorilor de transport de a transfera datele curente de poziționare a vehiculului pe toată durata traseului de transport al bunurilor monitorizate prin sistemul RO e-Transport.

Șoferii sunt, de asemenea, sancționați cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei dacă nu respectă articolul 83.

Se impune pornirea dispozitivului de poziționare înainte de începerea transportului și oprirea acestuia după livrarea bunurilor sau părăsirea teritoriului național.

UNTRR subliniază că până la data de 28 iunie 2024, Centrul Național pentru Informații Financiare nu și-a îndeplinit obligațiile legale.

„UNTRR solicită prorogarea aplicării amenzilor pentru operatorii de transport și pentru conducătorii auto cu cel puțin 6 luni de la lansarea modulelor informatice necesare pentru conformarea legislației”, se arată în comunicat.

UNTRR promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional.

Având peste 16.000 de firme înscrise de la înființare până în prezent.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • MINEA PETRISOR AUREL spune:

    Cine știe dace aceasta obligație revine si in sarcina pfa care are ca activitate transportul ocazional de marfa si persoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90