EcoMoto 930×122

pădurea trivale

SCANDALOS: PĂDUREA TRIVALE, CIOPÂRȚITĂ ȘI ABANDONATĂ

Scandalos: Pădurea Trivale, ciopârțită și abandonată. De ani și ani de zile, piteștenii așteaptă ca pădurea Trivale să fie declarată de Guvern arie naturală protejată, statut care ar conduce la interzicerea completă a tăierilor de arbori în această pădure, simbol al orașului (în anii trecuți, în pădure s-a desfrișat – legal! – pentru construirea de vile).

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

A trecut deja o bună bucată de vreme de când documentaţia necesară a fost depusă la Guvern, dar fără consecințe nici până astăzi.

Într-o adresă recentă transmisă unui parlamentar argeşean care a făcut o interpelare pe această temă, ministrul de acum al Mediului, Graţiela Garvrilescu, informează că documentaţia este… incompletă, motiv pentru care, susține ministrul, Guvernul nu poate emite mult așteptata hotărâre pentru pădurea Trivale.

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Noile acte cerute de Guvern se referă, printre altele, la situaţia juridică a terenurilor vizate și la hotărâri de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean pentru suprafeţele vizate. Cu alte cuvinte, declararea pădurii Trivale drept arie naturală protejată se amână până la… Paștele cailor!

Având în vedere că sunt ani buni de când guvernanții (indiferent de culoarea lor politică) tot amână emiterea hotărârii care ar feri pădurea Trivale de alte tăieri, putem suspecta că la mijloc sunt interese obscure, pădurea fiind de fapt abandonată și lăsată la cheremul dezvoltatorilor imobiliari.

Amintim că proiectul, demarat în urmă cu câțiva ani de fostul prefect de Argeș Gheorghe Davidescu în urma unor defrișări în pădurea Trivale și reluat în primul mandat de prefect al lui Cristian Soare, nu s-a materializat, actele împotmolindu-se la Guvern. Dacă ar căpăta statut de arie naturală protejată, atunci tăierile de arbori în pădurea Trivale ar fi complet interzise. Pe aceeași temă puteți citi AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90