New Profesional Consult 930 x 122

calificativ

Schimbare decisivă în învățământ. Se întâmplă pentru prima dată!

Schimbare decisivă în învățământ. Se întâmplă pentru prima dată!

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Zilele trecute, Statutul elevului a fost modificat de Ministerul Educației, iar una dintre modificările publicate în Monitorul Oficial, prevede posibilitatea scăderii calificativului la purtare elevilor din învățământului primar.

În varianta 2023 a Statutului elevului este prevăzut faptul că: „Pentru toți elevii din învățământul primar, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient”, conform articolulului 27, alineatul I, modificat.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Apoi, majoritatea celorlalte modificări și completări face referire la punerea în acord a structurii anului școlar pe module cu formulările din statut, până acum acesta făcând referire la structura pe semestre a anului școlar, abandonată în 2021 de Ministerul Educației.

Noul Statul al elevului a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.797 din data de 8 martie 2023, dar a fost publicat abia 14 zile mai târziu.

Documentul oficial poate fi găsit AICI.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • De ce nu protejați și statutul de profesor.. Deci profesorul a rămas fără nici un drept de a se apară.. O MINISTRA inferioara. Din cale afara..

  • De ce nu și la clasele superioare din învățământul obligatoriu? De ce nu sunt corelate statutul elevului și cel al profesorului? Nu într-o relație de subordonare sau de forță, ci cu relații bazate pe respect reciproc. Dați profesorilor dreptul sa intervină într-o relație școlară abuzivă, sa se poată apara într-o asemenea relație, dar și elevului dreptul de a se apăra de o asemenea relație. Plus obligații ferm trasate pentru ambele categorii. Cam așa am ajunge către România educată.

  • Nu mai este ce a fost în școli pe timpul meu erau copii educați și de părinți și de profesori acum totul sa schimbat precum miniștri acum profesorii sunt fără nici un cuvînt in fața unui elev .

  • Cristi Martin spune:

    Legile sunt făcute de cei ce nu au habar de ce se întâmplă în scoli .Interesul pt.profesori și legile din învățământul prost educat lasă de dorit … Asta se întâmplă în toate ministerele unde nu sunt tehnocrați și sunt numiți politic pe interese.

  • Mihai spune:

    Apă de ploaie…Nimic nou sub Soare…Merge și așa…Abandonul scolar va fi în floare pt că nu se instalează cate un centru de reeducare,că să nu zic școală de corecție,în fiecare județ,acolo unde,pe lângă elevii indisciplinați,să fie absorbiți și cei care renunță la învățământul obligatoriu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90