New Profesional Consult 930 x 122

aplicatie

Schimbare majoră la RAR! Toți șoferii trebuie să știe!

Schimbare majoră la RAR! Toți șoferii trebuie să știe!

Citiți și: Toți șoferii care nu știu iau amendă: Limita nouă de viteză spre Autostrada A1

Din toamna acestui an, vânzătorul unei mașini va trebui să transmită cumpărătorului acesteia un certificat emis de Registrul Auto Român (RAR).

În el vor fi mai multe informații despre respectiva mașină. Vor fi extrase dintr-un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România.

Citiți și: Aceste mașini vor fi urmărite!

Pentru ca măsurile să fie aplicabile, Ministerul Transporturilor a stabilit acum, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, informațiile ce vor fi introduse în registrul electronic al istoricului vehiculelor.

Dar și modelul certificatului ce va fi emis de RAR celor interesați să-și vândă mașina.

Schimbare majoră la RAR! Toți șoferii trebuie să știe!

Informațiile vor fi completate de RAR cu cele obţinute cu ocazia identificării unui vehicul sau cu ocazia efectuării ITP în cadrul reprezentanţelor RAR:

-data prestaţiei.

-numărul de identificare al autovehiculului.

-valoarea citită a indicaţiei odometrului autovehiculului.

În plus, ordinul stabilește și modelul certificatului RAR Auto-Pass pe care autoritatea îl va elibera contra cost, la cerere, pentru autoturisme și autovehicule utilitare uşoare.

Pentru a obține certificatul, solicitantul va transmite către RAR o cerere.

Modelul trebuie să fie publicat într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea sa în scopul completării în format electronic, pe pagina proprie de internet a regiei.

Cererea va fi însoțită de copia actului de identitate în format electronic.

Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90