NOR CURIER 930X122

cfr

Schimbare radicală în noul Cod Rutier! Pedepse drastice!

Schimbare radicală în noul Cod Rutier! Pedepse drastice!

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Noul Cod Rutier aduce pedepse drastice șoferilor indisciplinați în trafic.

Potrivit noului Cod Rutier, degradarea, distrugerea sau amplasarea unor obstacole pe calea ferată care pune în pericol siguranța traficului feroviar constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Mai mult, șoferii care semnalează în mod fals obstrucționarea căii ferate din diferite motive, punând astfel în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 -7 ani, potrivit România TV.

În cazul în care după obstrucționarea căii ferate s-a produs un accident, vinovatul riscă să-și petreacă chiar și 10 ani în închisoare.

Schimbare radicală în noul Cod Rutier! Pedepse drastice!

,,Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează săvârşirea de acte de semnalizare falsă sau săvârşirea oricăror acte care pot induce în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată în timpul executării serviciului, dacă prin aceste fapte se creează un pericol de accident de cale ferată”, prevede Codul Penal.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3