New Profesional Consult 930 x 122

stundeți

Schimbare uriașă! Este obligatoriu

Schimbare uriașă! Este obligatoriu

Citiți și: Apare o nouă taxă împovărătoare!

O nouă lege, publicată recent în Monitorul Oficial, schimbă regulile jocului pentru taxele de școlarizare în universitățile din România.

Potrivit Legii nr. 98 din 15 aprilie 2024, care modifică Legea învățământului superior nr. 199/2023, universitățile nu mai au dreptul să majoreze taxele studenților în timpul ciclului de studii.

Citiți și: Din nou lovitură pentru șoferi: o nouă taxă pe benzină și motorină!

În plus, cuantumul taxei de școlarizare trebuie adus la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale.

Articolul 9 (1) din Legea învățământului superior nr. 199/2023 a fost modificat pentru a include această prevedere.

Schimbare uriașă! Este obligatoriu

Iată ce prevede după modificare:

„Art. 9. — (1) În instituțiile de învățământ superior de stat învățământul este gratuit, pentru cifra de școlarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, și cu taxă.

Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, conform metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3