NOR CURIER 930X122

beneficii

Schimbare uriașă în concediul de creștere copil! Ce trebuie să știe părinții

Schimbare uriașă în concediul de creștere copil! Ce trebuie să știe părinții

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

În cazul în care au un copil născut prematur, părinții vor putea cere prelungirea concediului pentru creșterea copilului (CCC) cu cel mult 12 luni.

Respectiv până ce micuțul împlinește trei ani, după cum apare într-un proiect de lege ce recent a primit raport favorabil la Camera Deputaților.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Proiectul legislativ de la deputați, care ar putea ajunge curând la votul decisiv din Parlament, vizează aprobarea OUG 164/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, apărută pe final de 2022.

Astfel, se stabilește, printr-un amendament introdus la Camera Deputaților, următoarele:

– pentru a veni în ajutorul persoanelor care au în îngrijire copii nascuți prematur, regulile concediului de creștere vor fi completate.

Schimbare uriașă în concediul de creștere copil! Ce trebuie să știe părinții

Mai precis, în proiect scrie că:

,,În situaţia copilului născut prematur, perioada concediului pentru creşterea copilului (…) se poate majora, la cerere, cu maximum 12 luni, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani”.

Așadar, părinții copiilor născuți prematur vor putea cere prelungirea, cu până la un an, a CCC.

Aceștia vor rămâne în concediu până ce copilul ajunge la vârsta de trei ani.

Excepție de această regulă se va face în cazul în care copilul născut prematur este încadrat în grad de handicap.

Prin copil născut prematur se înțelege, potrivit proiectului, copilul care se naște înainte de începerea săptămânii de sarcină cu numărul 37.

,,În această situație, indemnizația pentru creșterea copilului, precum și stimulentul de inserție (…) se acordă similar drepturilor de care beneficiază persoana al cărei copil nu este încadrat în grad de handicap, respectiv până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani”, mai apare în viitoarea lege.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90