EcoMoto 930×122

campionatul reciclării

Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești participă la Campionatul Reciclării

Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești participă la Campionatul Reciclării

Citiți și: Încep înscrierile la creșă! Toate informațiile necesare pentru obținerea unui loc

Sunt puse la bătaie 10 premii cu o valoare total de 262.500 lei:

-1 premiu I în valoare de 100.000 Lei

Citiți și: Schimbări de ultim moment în trafic! Șoferii nu vor avea nicio șansă

-1 premiu II în valoare de 50.000 Lei

-1 premiu III în valoare de 25.000 Lei

-7 mențiuni în valoare de 12.500 Lei, fiecare.

Toate premiile vor fi acordate în produse în funcție de nevoi și vor consta în dotări/amenajări/achiziție de echipamente ale unităților câștigătoare.

O unitate de învățământ poate câștiga un singur premiu, iar câștigătorul va fi anunțat în data de 15 iunie 2023.

Nevoile declarate de Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești, în cazul câștigării Marelui Premiu, sunt următoarele:

-Amenajarea peisagistică a spațiului verde din unitatea școlară;

-Dotarea cu sisteme de colectare a apei pluviale (rezervoare specifice, țevi/ burlane și jgheaburi);

-Realizarea instalațiilor de colectăre și reutilizăre a apei de ploaie pentru uz menajer (grupuri sanitare elevi) și irigații (spațiul verde);

-Realizarea unui observator astronomic și a unui miniplanetariu pentru elevi;

-Proiectarea îmbunătățirii infrastructurii în vederea mansardării și a amplasării panourilor fotovoltaice.

Activități desfășurate în cadrul competiției „Campionatul Reciclării”

Eco-profesori

În cadrul unor sesiuni facilitate de Act for Tomorrow sub formă de webinarii, cadrele didactice din Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești au aflat informațiile principale despre protejarea mediului și importanța colectării și reciclării deșeurilor.

Eco-elevi

Cadrele didactice organizează sesiuni de educație ecologică pentru elevii din Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești. Aceștia vor viziona filme educative pe subiecte precum colectarea, reciclarea, protejarea mediului și vor interacționa cu trainerii pentru a dezbate aceste subiecte.

Colectare deșeuri

Activitatea se poate realiza de toată comunitatea, indiferent de proveniența acesteia. Astfel, elevii pot colecta deșeuri cu familiile acestora, cu personal din cadrul unităților de învățământ sau individual.

La „Matei Basarab”, startul a fost dat de cadrele didactice Ileana Silveanu și Ana Boșoagă, învățătoare la clasele a IV-a A și C. Acestea au „spart gheața” și la propriu (având în vedere vremea rece), și la figurat,fiind primele clase participante la secțiunea Colectare deșeuri.

Cum puteți susține Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești

1.Pe platforma competiției CAMPIONATUL RECICLĂRII, accesând acest link https://campionatul-reciclarii.ro/colectori-deseuri, se selectează județul Argeș, apoi apar toate școlile cu statusul de „înscris” din județ, se selectează unitatea de învățământ Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești.

„Prima modalitate prin care poți să susții Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești, Argeș este prin colectarea de PET-uri, doze de aluminiu și sticle de sticlă la automatele din parcările magazinelor Kaufland. Colectează, păstrează bonul și încărcă detaliile în platformă. Poți alege oricare dintre locațiile din România sau magazinul din proximitatea școlii (Găvana)”, ne transmite directorul unității de învățământ, Elena Odă.

2.A doua modalitate prin care poți să îți susții școala din comunitate este prin aplicația Kaufland Card. Tot ce ai de făcut este să acorzi un punct pentru unității de învățământ pe care o susții, completând numărul cardului și selectând Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești.

Comunitatea externă poate susține școala dacă dețin aplicația Kaufland și, implicit, cardul de cumpărături Kaufland România.

Activitatea de susținere prin Kaufland Card: 24 martie – 31 mai 2023

„Vestea bună este că ne poate susține comunitatea: oricine reciclează, de oriunde din România. Este ideal ca Școala Gimnazială „Matei Basarab”- Pitești, Argeș, să câștige Premiul cel Mare – o investiție de 100.000 lei. Merită efortul, pentru a putea îmbunătăți condițiile de învățare ale elevilor! SUCCES!”, mai precizează Elena Odă.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • adi spune:

    „Reciclarea” este o pacaleala. Nu functioneaza nicaieri in lume. Deseurile tot pe fundul marilor si oceanelor ajung.
    Compania aia care anu trecut a impus o taxa cetatenilor si anul asta a marit-o cu 30% ce face? De ce nu „recicleaza”? De ce trebuie sa existe „concursuri de reciclare”? Tot pe carca populatiei se face treaba?
    Mai bine ati face jurnalism investigativ sa demascati escrocii care pornesc astfel de inselatorii mintind in fata elevii si parintii cu scopul de a fura! D-aia ba, societatea umana este un dezastru pe linie!

  • Gabi spune:

    Este cât se poate de adevărat că „Natura este perfectă, noi nu”.
    Implicarea, perseverența și responsabilitatea sunt cele 3 calități importante care pot realiza diferența de atitudine dintre membrii comunității. O competiție ca aceasta are nevoie acum de oamenii care vor să ajute cu adevărat să se schimbe ceva în sens pozitiv prin promovarea atitudinii ecologice.
    Succesul așteaptă implicare, perseverență și respnsabilitate!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90