Donaris 930 x 122

scumpiri

Scumpiri colosale înainte de Crăciun! Cât va costa 1 kg de carne de porc

Cu aproximativ o lună înainte de Crăciun, românii primesc încă o lovitură. Masa de sărbători va fi mai scumpă anul acesta.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Prețul la carnea de porc românească este deja ridicat, chiar dacă ne aflăm doar la jumătatea lunii noiembrie. Vestea proastă este că acesta va continua să crească până de Crăciun.

De sărbători, un kg de carne de porc românească ar putea să coste chiar și 20 de lei. Fermierii au adăugat deja scumpiri cu 2 lei pe kilogram.

Citiți și: Scumpiri în lanț de la 1 ianuarie! Cât vor scoate românii din buzunare

Carnea de porc se întâlnește pe mesele tuturor românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind unul dintre cele mai cerute alimente.

Majorările de preț se datorează și creșterii prețului la energie, dar și numărului mare de cazuri de peste porcină africană.

În județul Argeș, la data de 5 noiembrie, mai erau active două focare de peste porcină africană în exploatații comerciale din comuna Slobozia. 

De asemenea, se anunță scumpiri și la brazii de Crăciun, comercianții anunță că vor vinde pomii și cu peste 1.000 de lei.

În ultima vreme, majorări ale prețului s-au înregistrat și la energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Foto descriptiv: Economica.net

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3