930 x122 grota rece

acces

Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore

Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore! Mai exact, copiii vor avea acces gratuit la terenurile de sport din curtea instituțiilor de învățământ, în afara orelor de curs.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Asta presupune un proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, adoptat miercuri de Senat, potrivit edupedu.ro

Proiectul este o completare a Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 și reglementează accesul la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Reamintim că, aceste proiect de lege a fost inițiat prima dată de USR, fiind adoptat de Camera Deputaților și promulgat de președinte.

La începutul anului 2022 însă, legea a fost atacată la Curtea Constituțională de către Guvern, fiind declarată ulterior neconstituțională. Subiectul pe larg, AICI – Copiii nu mai au din nou voie în curtea școlii

Un amendament admis prevede că în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unităţile de învăţământ vor introduce în regulamentele actuale de funcţionare prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

Un alt amendament specifică faptul că este permis accesul gratuit la curţile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, aşa cum sunt definiţi în Legea 272/2004, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Proiectul a fost trimis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90