930X122 MAIA

acces curtea școlii

Copiii nu mai au din nou voie în curtea școlii

Legea care ar fi permis accesul elevilor în curţile şcolilor, mai exact pe terenurile de sport din incinta acestora, în afara programului a fost declarată neconstituțională.

Citiți și: Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore

Hotărârea a fost luată miercuri, 6 aprilie, în ședința Curții Constituționale a României (CCR). Guvernul a fost cel care a atacat legea la CCR.

„Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, a decis:

Citiți și: DECIZIE: DESPĂGUBIRI CONFORM GRILEI DIN 2013

– cu majoritate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000;”, se arată în decizia Curții.

Legea era inițiată de USR și prevedea folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.

În urma acestei decizii, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a reacționat spunând că va redepune proiectul, alături de deputatul Tudor Rareş Pop.

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta.

CCR a declarat neconstituțională legea USR care deschide curțile școlilor și oferă copiilor șansa de a se juca într-un mediu sigur. Deși proiectul a fost votat de toate partidele, Premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR.

De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre mașini, în locuri periculoase, nu în spațiile amenajate din școli care stau închise?  (…)

Alături de Tudor Rares Pop – Deputat USR, vom redepune proiectul. Între timp, primarii și consilierii locali USR vor lupta pentru a da jos lacătele de pe curțile școlilor.”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Sport spune:

    Normal. Nu trebuie sa ținem clubul Fc. Arges cu banii părinților ca sa poată sa se umfle primarul pe la televizor ca tine echipa. Foștii fotbaliști care sunt rupți de foame au făcut așa zisele scoli de fotbal unde plătesc părinții sa facă copii mișcare ca in curtea școlii nu mai au voie.

570 X 90 CUMPANA 3