930 x122 grota rece

colegiul economic maria teiuleanu

Pitești. Războiul nevăzut pentru terenul de sport de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Pitești. Războiul nevăzut pentru terenul de sport de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

”Finalul încununează opera”. Dictonul latin se potrivește evenimentului care a avut loc astăzi la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” – corpul din Strada Eroilor.

Primarul Cristian Gentea, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, city-managerul Lucrețiu Tudor au fost prezenți la recepția terenului de sport. Acesta a fost amenajat pe o suprafață „tăiată” din parcul instituției de învățământ.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Informații si imagini, AICI -Pitești. Colegiul Economic are teren de sport nou-nouț!

Nevoia de creșe

Terenul de sport inaugurat astăzi are o istorie aparte și apariția lui a fost generată de nevoia unei…creșe! Este mare cererea pentru ele în Pitești, la fel ca în alte orașe din țară.

Amintim că, în 2021, au existat câteva controverse cu privire la amenajarea creșei. ePitești a scris, în exclusivitate, la momentul respectiv, despre subiect.

Creșa trebuia să fie realizată în locul terenului de sport.

La vremea respectivă, prof. Melania Ghindescu, directoarea de atunci a colegiului, s-a opus!

Fosta șefă a instituției invoca faptul că de-a lungul istoriei recente, Colegiului Economic i-au fost luate mai multe spații, printre care, cel mai important: clădirea din B-dul. Republicii.

Toate detaliile despre subiect, AICI -Exclusiv. Controversă privind o nouă creşă în Piteşti, sacrificând un teren de sport

Ulterior, însă, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a decis să se facă atât creșă, cât și teren de sport.

Informații suplimentare și declarațiile edilului de la momentul respectiv, AICI – Gentea reacționează: „Da, demolăm cantina și facem și teren de sport” și AICI: Răsturnare de situație. Colegiul „Teiuleanu” schimbă tactica cu privire la creșă.

Astfel, terenul a fost inaugurat astăzi.

Binele obștesc

O mare tensiune a existat la nivelul Consiliului de Administrație al Colegiului Economic.

Social-democrații Robert Tudorache și Cătălin Costescu, consilieri locali, membri în CA, au fost, evident, de acord cu proiectul primăriei.

Dar marea surpriză a venit din partea celuilalt consilier local membru în același Consiliu de Administrație, Sorin Apostoliceanu.

Liberalul a admis că nu este locul ideal pentru creșă, dar în lipsa altor spații, se impune ca terenul de sport să fie sacrificat.

Declarațiile complete ale consilierilor, oferite în exclusivitate publicației noastre la acel moment, AICI.

S-a fumat pipa păcii

Spre sfârșitul anului 2021 apele tulburi în privința acestui proiect au început să se limpezească. După discuții intense și muncă de lămurire, toate părțile implicate s-au pus de acord.

Consiliul de Administrație de la „Maria Teiuleanu” a dat avizul favorabil proiectului, deși inițial a refuzat.

După ce opozanții s-au asigurat că în locul terenului pe care va fi ridicată creșa, va fi amenajat un alt teren de sport, au lăsat garda jos.

Conducerea primăriei a promis sprijin și pentru reabilitarea cantinei colegiului.

Obiectiv bifat

Terenul de sport devenea un obiectiv pentru primărie, găsindu-se și amplasamentul. Mai exact pe o suprafață din parcul colegiului din strada Eroilor. Astfel s-a fumat pipa păcii, iar votul Consilului local a venit ca o consecință.

Au fost făcuți pașii următori, înaintând actele Companiei Naționale de Investiții. Astăzi modernul teren de sport a fost inaugurat.

Urmează ca în viitorul apropiat să fie tăiată și panglica noii creșe care va primi în jur de 70 de copii.

Lovitura de pedeapsă a primarului

Astăzi, în zi festivă, toată lumea și-a strâns mâinile și cu toții, reprezentanți ai administrației locale și cei ai conducerii colegiului, fiind mulțumiți.

Peste 300 de adolescenți, elevi de la „Maria Teiuleanu”, se vor bucura de mișcare la ore de educație fizică, în condiții ultramoderne.

Actuala directoare a colegiului, Ramona Rizu, a mărturisit că nu se aștepta la un teren atât de frumos.

 

Pentru a vedea cum sare mingea, primarul și viceprimarul Gelu Tofan au lăsat protocolul la o parte și au testat terenul.

Primul s-a așezat la linia de 7 metri. Secundul său, în poartă. Au simulat câteva lovituri de pedeapsă.

 

Când jocul exprimă viața

Scena derulată sub ochii staff-ului primăriei, a jurnaliștilor și a câtorva cadre didactice are valoare de simbol. Exprimă parcă sforțările pe care conducerea administrației locale le-a făcut.

Proiectul a devenit realitate după mai multe încercări. În urma unor eforturi mari, a unei lupte susținute, nevăzute de marele public.

Dar orgoliile au fost învinse și în final, precum în basme, binele triumfă.

Ce rămâne? Zâmbetul elevilor de azi care au pășit firav pe noul teren și au început să joace handbal. Și al celor de mâine…

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90