NOR CURIER 930X122

colegiul economic maria teiuleanu

Răsturnare de situație! Colegiul „Teiuleanu” schimbă tactica cu privire la creșă

Update, 28 octombrie, ora 17.27

Astăzi a avut loc un nou Consiliu de Administrație la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” cu privire la predarea terenului necesar pentru realizarea creșei, cu fonduri din partea CNI.

Citiți și: Elevi și profesori de la „Maria Teiuleanu”, experiență inedită în Portugalia

De această dată, avizul a fost favorabil.

Edilul Cristian Gentea a făcut anunțul.

Citiți și: Pitești. Colegiul Economic în doliu. A murit profesoara Raluca Soroceanu

Facem creșă pe terenul de sport de la Maria Teiuleanu! Împreună cu Inspectoratul Școlar Argeș și noul Consiliu de Administrație al Colegiului Maria Teiuleanu, am găsit cea mai bună strategie de revitalizare a zonei: și creșă și teren de sport și cantină modernizată într-o suprafață interioară reabilitată! Împreună am reușit, vă mulțumesc!”, a transmis primarul, în această după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială, 26 octombrie, ora 16.55

Video – Primăria Pitești și Colegiul ”Teiuleanu” au îngropat securea războiului! S-au găsit soluții!

Update: ora 16.30

Ședința extraordinară a CL Pitești a avut loc cu o oră mai devreme decât se anunțase inițial, începând cu ora 14.00.

Așadar, în locul terenului de sport și a parcului Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”, necesare pentru a fi construită creșa, primarul Cristian Gentea a propus conducerii liceului mai mult sprijin financiar din partea municipalității.

Concret, edilul a renunțat la demolarea cantinei, și ea necesar a fi sacrificată pentru construirea creșei. Ba mai mult decât atât, acesta a propus conducerii unității de învățământ reabilitarea acesteia.

Pe lângă reabilitarea cantinei, Gentea a promis și alocarea unor fonduri pentru un nou teren de sport. De asemenea, în viitor ar fi în discuție și amenajarea unui teren de baschet deasupra cantinei.

Joi urmează să aibă loc un nou Consiliu de Administrație la Colegiul ”Teiuleanu”, cu privire la predarea către Compania Națională de Investiții prin Primăria Pitești a terenului necesar construirii creșei.

DECLARAȚIILE PRIMARULUI CRISTIAN GENTEA

„Probabil știți, vineri a fost un Consiliu de Administrație la Liceul ”Maria Teiuleanu”, unde au participat colegii noștri, domnul Apostoliceanu, domnul Tudorache și domnul Costescu. Membrii Consiliului nu au fost de acord cu a face acea creșă pe terenul de acolo, care le-a fost dat în folosință.

Au fost mai multe discuții între timp, inclusiv la Ministerul Educației. Astăzi, la inițiativa doamnei Inspector General (n.r. Alina Manea), căreia îi mulțumesc, am fost la liceu, la doamna directoare, am fost cu doamna consilier Cătălina Dumitrașcu și le-am prezentat propunerea noastră.

PROPUNERI

Le-am propus ca în prelungirea creșei să dărâmăm cantina și să le facem un teren de baschet. Doamnele directoare nu au fost de acord, au spus că dumnealor și-ar dori un singur teren de sport și că ar avea nevoie de cantină în continuare. Cantina este destul de mare. Și eu și doamna inspector general am zis că poate nu este nevoie de una atât de mare.

Dar sunt de acord să nu mai demolăm clădirea. M-am uitat mai cu atenție, astăzi, cu doamna Dumitrașcu și văzând-o pe exterior, văzând infrastructura, chiar cred că nu este de demolat.

Și atunci putem să o reabilităm. Și ca să înțeleagă (n.r. conducerea unității de învățământ) buna noastră credință, le-am propus ca în ședința de joi a CL Pitești, la rectificarea de buget, să alocăm bani de anul acesta, pentru terenul de sport. Au fost de acord.

Alt Consiliu de Administrație, JOI

Joi, la ora 12 este Consiliul de Administrație, nou. Voi merge din nou acolo și cu siguranță vom lua avizul. Sunt de acord în viitor și cu un teren de baschet amenajat deasupra cantinei.

Toată lumea a fost mulțumită și cred că nu mai este nicio problemă în momentul de față. Chiar doamnele directoare au spus că niciodată n-au fost împotriva creșei în sine. Problema este că au fost niște frustrări în trecut, n-am nici un fel de amestec.”

Video – vezi discuția proiectului începând cu minutul 05.33

Știrea inițială, ora 11.07.

Ședință extraordinară a CL Pitești: Se decide soarta terenurilor Colegiului ”Teiuleanu”.

Astăzi, începând cu ora 15:00, va avea loc ședința extraordinară convocată de îndată legată de predarea către Compania Națională de Investiții prin Primăria Pitești, a terenului de sport, a parcului și implicit a cantinei Colegiului Economic ”Maria Teiuleanu”, în locul cărora ar urma să se construiască o creșă pentru aproximativ 70 de copii cu fonduri din partea CNI.

Reamintim că, ePitești.ro a scris în exclusivitate despre acest proiect, care a iscat adevărate controverse între părțile implicate. Subiectul pe larg, AICI – Exclusiv. Controversă privind o nouă creșă în Pitești, sacrificând un teren de sport. 

Atât directoarea Colegiului Economic ”Maria Teiuleanu”, Melania Ghindescu (foto) cât și membrii Consiliului de Administrație nu sunt de acord sub nicio formă cu predarea acestor terenuri. În ședința care a avut loc săptămâna trecută, negocierea s-a încheiat cu un vot negativ în Consiliul de Administrație.

Cu toate acestea, votul a fost contestat de municipalitate, din cauza faptului că reprezentantul primarului nu a fost introdus în componența Consiliului de Administrație. Subiectul pe larg, AICI – Colegiul ”Teiuleanu”, KO aplicat Primăriei Pitești! Nu se face nicio creșă pe terenurile instituției. 

Reacția primarului piteștean – Cristian Gentea, cu privire la acest subiect, AICI – Gentea reacționează: „Da, demolăm cantina şi facem și teren de sport!”

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Observer spune:

    Vrabia din mână pe cioara de pe gard.
    Dacă nu ati semnat un acord cu valoare juridică și termene clare ați fost păcăliți din nou cu vorbe frumoase.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90