930×122 CAPRA 5

colegiul economic maria teiuleanu

Exclusiv. Controversă privind o nouă creşă în Piteşti, sacrificând un teren de sport

Exclusiv. Controversă privind o nouă creşă în Piteşti, sacrificând un teren de sport al unui colegiu important.

Citiți și: Noua creșă din Pitești: Anunțul momentului

Un proiect al Primăriei pentru construirea unei noi creşe în Piteşti, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, depinde de un vot decisiv care va fi mâine, 22 octombrie, în consiliul de administraţie (CA) al Colegiului Economic Maria Teiuleanu din municipiu.

Din Consiliul de Administrație fac parte directoarea colegiului, Melania Ghindescu şi alți 13 membri, printre care consilierii locali Sorin Apostoliceanu (PNL), Robert Tudorache (PSD), Cătălin Costescu (PSD) din partea CL Piteşti.

Citiți și: Pitești. Doliu la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Motivul pentru care Colegiul Teiuleanu este implicat ţine de un teren de sport unde copiii fac Educație Fizică și Sport, aflat în imediata vecinătate a IŞJ Argeş care a fost dat în administrarea respectivei unităţi de învăţământ, în baza HCL nr. 156/2000 şi, ulterior, în baza HCL nr. 250/2013. Pe spaţiul din bulevardul Eroilor nr. 26 – 28, se mai află o cantină şi un parc, ar urma să fie amplasată noua creşă.

VIDEO CU TERENUL DE SPORT ACTUAL

 

Acestea ar urma să dispară, făcând loc creşei, motiv pentru care s-au iscat controverse între părţile implicate.

CANTINA DIN LATERALUL IȘJ ARGEȘ

Contactată de ePiteşti, directoarea Melania Ghindescu ne-a declarat că ea nu este de acord cu preluarea respectivului teren de către Primărie. Mai mult decât atât, prof. Ghindescu ne-a mărturisit că, în ultimii 30 de ani, mai multe spaţii care au aparţinut Colegiului „au fost luate” şi s-au realizat diverse alte proiecte pe care directoarea le consideră nişte greşeli.

VIDEO CU PARCUL DIN FAȚA COLEGIULUI CARE AR URMA SĂ FIE ”SACRIFICAT”

 

Iată ce ne-a declarat Melania Ghindescu (FOTO), directoarea Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”:

„Am dorit să vorbesc cu doamna inspector general, am informat-o şi o să participe şi dânsa, mâine, la Consiliul de Administraţie. Mergem la faţa locului să vadă şi dumnealor despre ce este vorba.

”CENUȘĂREASA LICEELOR DIN PITEȘTI”

Vreau să le spun că noi suntem Cenuşăreasa liceelor din Piteşti. Este ceva ciclic: din cinci în cinci ani, ni se mai ia câte ceva, în condiţiile în care suntem al patrulea liceu la promovabilitatea examenului de Bacalaureat din Piteşti, după Brătianu, Zinca, Odobescu. Cu toate acestea, nimeni nu ţine cont. Am avut atâţia absolvenţi, foşti elevi care au terminat la noi şi acum sunt valori: profesori universitari, directori de bănci, angajaţi în funcţii importante la Uzina Dacia. Avem absolvenţi de renume. Sunt atât de mâhnită şi de indignată.

Sunt de 30 de ani de zile în acest liceu, ştiu ce lucruri ni s-au luat, fiind ale noastre – prin act de donaţie. Nu se poate aşa ceva! În Consiliul de Administraţie, nu e nimeni de acord. Acel teren de sport este pentru 547 de elevi. Membrii CA vor să dea vot negativ mâine.”

 

În continuare, directoarea Colegiului a vorbit despre alte fapte considerate nedrepte, de care a avut parte în cei 30 de ani de carieră la „Teiuleanu”:

„Cum este posibil să-mi ia spaţiul din bulevard, să facă o cârciumă? Cum este posibil să ne facă un spaţiu lipit de liceul nostru? Eu cred că nu este mână de arhitect sau inginer acolo.

Au lipit o construcţie înaltă de liceu, astfel încât nu există aerisire. La noi acolo este acum igrasie, ne îmbolnăvim cu toţii. Am transmis Primăriei, şi de fiecare dată când am spus, parcă am vorbit la pereţi.

S-au făcut numai greşeli, iar noi am fost în aceste ecuaţii tot timpul. Ne-au luat căminul şi l-au dat Universităţii Brâncoveanu. L-au dărâmat şi au făcut ditamai blocul.

Eu mai am doi ani de zile şi ies la pensie, că nu vreau să mai stau nicio zi în plus. Dar vreau să ies cu gândul la ce-am lăsat în urmă. De aceea, repet, nu sunt de acord să ne ia terenul.”

ePiteşti a intrat în posesia memoriului tehnic aferent proiectului de construire a noii creşe. Acesta conţine mai multe informaţii care par să lămurească modul în care va fi soluţionată problema, chiar şi în situaţia în care membrii CA de la Teiuleanu votează împotrivă.

Memoriu tehnic – precizări

„În vederea realizării investiției este necesară preluarea din administrarea Colegiului Economic Maria Teiuleanu, în domeniul public al municipiului Pitești a terenului în suprafață de 3.634,68 mp și schimbarea destinației acestuia, pe perioadă nelimitată, din spațiu de învățământ, în spațiu necesar desfășurării activității unei creșe medii cu o capacitate de 70 preșcolari, obiectiv de strictă necesitate pentru comunitate.

Precizăm faptul că, la nivelul Colegiului Economic Maria Teiuleanu, procesul educațional se realizează în condiții optime, dispunând de o bază materială adecvată, iar preluarea terenului de 3.634,68 mp, nu va afecta desfășurarea activităților școlare. Preluarea se va face în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Pitești și a Protocolului de predare – primire”, se precizează în memoriul tehnic aferent proiectului.

Alina Manea, Inspector General IŞJ Argeş, consideră că este necesară o negociere şi o înţelegere între părţi.

„Eu sunt adepta mesei rotunde care trebuie făcută între Primărie, şcoală şi Inspectorat. I-am transmis doamnei director că o să vin cu drag la Consiliul de Administraţie de mâine. Eu sunt om de comunicare şi de negociere, găsim soluţii.”

Robert Tudorache (foto), consilier PSD și membru în CA de la Colegiul Teiuleanu, din partea CL Piteşti, este pentru proiect.

„Sunt de acord să fie făcută o creşă acolo. În alte locuri nu au fost identificate spaţii, deşi eu personal mi-aş fi dorit să existe variante. Vedem mâine în dezbatere.”

Sorin Apostoliceanu, consilier local şi membru în CA de la Colegiul Teiuleanu, din partea CL Piteşti, apreciază că nu este ideal locul, însă este necesar acest proiect:

„Având în vedere că în municipiul Pitești există o lipsă acută de locuri la creșele din oraș, mă bucur că s-a găsit o soluție pentru atragerea de fonduri guvernamentale în scopul edificării a încă 2 astfel de unități.

”ESTE URGENT!”

Pentru că toată procedura trebuie făcută foarte urgent, Primăria Pitești a identificat 2 locații unde creșele pot fi construite, deoarece proiectele de la CNI sunt cu o anumită suprafață de teren obligatorie.

Sincer să fiu nu prea sunt de acord cu niciuna din cele 2 locații, la Albina în Gavana se va elimina spațiul verde care și așa lipsește la noi în oraș, iar la Liceul Teiuleanu se va desființa un teren de sport, în condițiile în care tinerii deja nu prea mai fac mișcare, sportul fiind o condiție necesară pentru sănătatea fizică a copiilor noștri. În același timp sunt foarte multe familii care nu au unde să ducă copiii la creșă și nu pot merge la serviciu pentru a-și câștiga banii necesari traiului zilnic.

Dacă pentru terenul de la Albina din Gavana domnul primar a promis în Consiliul Local să fie identificate zone pentru edificarea de spatii verzi, sper ca și pentru terenul de la liceul economic să se găsească o soluție, împreună cu Inspectoratul județean pentru relocarea acestui teren astfel încât elevii liceului respectiv să își poată desfășura orele de educație fizică în aer liber, atunci când condițiile atmosferice o permit. Dar creșele trebuie construite, sunt necesare, urgent și sunt bani nerambursabili de la Guvernul României.”

Cum era normal și firesc ePitești a luat legătura cu primarul Cristian Gentea pentru un punct de vedere oficial.

Declarațiile acestuia în EXCLUSIVITATE pentru publicația noastră, cu privire la acest subiect, AICI – Gentea reacționează: „Da, demolăm cantina şi facem și teren de sport!”

Material realizat de George Olteanu si Alex Ivan

Eurial 555 x222
eurial 570×90