Donaris 930 x 122

colegiul economic maria teiuleanu

Elevi și profesori de la „Maria Teiuleanu”, experiență inedită în Portugalia

Elevi și profesori de la „Maria Teiuleanu”, experiență inedită în Portugalia

Citiți și: Pitești. Ce face Colegiul Economic cu 120 000 €

Opt elevi însoțiți de 2 cadre didactice ale Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești au avut parte de o experiență educativă de neuitat în Portugalia. Aceștia au mers la Agrupamento de Escolas- Aecc Esjc (Escola Secundária Jaime Cortesão), din localitatea Coimbra.

Această activitate s-a desfășurat în cadrul proiectului de acreditare școlară Erasmus Plus, implementat de colegiul din Pitești în perioada 2023-2027.

Citiți și: Pitești. Colegiul Economic în doliu. A murit profesoara Raluca Soroceanu

Pe parcursul șederii în Portugalia, elevii piteșteni au participat la diverse activități. Acestea au avut scopul de a le dezvolta competențele lingvistice, de a explora cultura și civilizația portugheză și europeană, precum și de a învăța din diferențe.

Profesorul coordonator al proiectului, Corina CIOBANU, despre experiența elevilor plecați în Portugalia:

„Programul desfășurat în limba engleză a inclus ateliere interactive de învățare a limbii portugheze și române, prezentări școlare și culturale.  S-au desfășurat și activități de echipă și activități culturale în zonele pitorești ale Portugaliei.

Elevii piteșteni și-au prezentat cu mândrie țara și orașul

Pe lângă participarea la activitățile individuale și culturale, elevii Colegiului Economic “Maria Teiuleanu” au fost implicați și în numeroase activități de grup. Acestea au amplificat interacțiunea și schimbul de cunoștințe între ei.

Elevii au avut oportunitatea să își prezinte țara, orașul și școala în fața colegilor lor străini, într-un schimb cultural care a fost apreciat de ambele părți.

Elevii și-au îmbunătățit abilitățile digitale, sportive și lingvistice

Prin lucrul în echipă și crearea unui Wordwal simbolic, elevii au dezvoltat abilități de colaborare și competențe digitale. De asemenea, ei au participat activ la activități sportive, care au promovat spiritul de echipă și sănătatea fizică.

În plus, orele de engleză bazate pe metoda clasei răsturnate și a storytellingului au oferit elevilor oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice într-un mod interactiv și distractiv.

Diversitate, toleranță, incluziune 

Pe lângă beneficiile academice și culturale ale participării la mobilitatea Erasmus+, elevii Colegiului Economic “Maria Teiuleanu” au avut ocazia de a învăța și despre importanța toleranței și incluziunii într-o lume diversă și interconectată.

Elevi și profesori de la „Maria Teiuleanu”, experiență inedită în Portugalia

În cadrul școlii gazdă din Portugalia, toți elevii au fost incluși în discuții și activități, indiferent de diferențele lor, fie ele de ordin fizic sau etnic.

Elevii surzi au fost implicați în mod activ în activități, iar diversitatea etnică este permanent încurajată. Această experiență a arătat elevilor cât de importantă este acceptarea și respectarea diversității. De asemenea, i-a învățat cum să lucreze împreună și să aprecieze contribuția unică a fiecărui individ.

Mobilitatea Erasmus+ oferă o experiență internațională complexă 

Astfel, mobilitatea Erasmus+ aduce multiple beneficii. Pe de o parte, îi pregătește pe elevi pentru succesul academic și profesional. Pe de altă parte, îi ajută să devină cetățeni responsabili și empatici într-o lume tot mai interconectată.

Toate aceste activități au contribuit la o experiență de învățare holistică și bogată pentru participanții la mobilitate, ceea ce a dus la creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților sociale.

Impresiile elevilor participanți

Impresiile elevilor în urma mobilității au fost unele pozitive. Aceștia au apreciat oportunitatea de a interacționa cu elevii și profesorii portughezi, de a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice și de a descoperi noi perspective și culturi.

A fost o experiență uimitoare să fac parte din această mobilitate Erasmus+. Am învățat multe lucruri noi și am făcut prietenii pe care le vom păstra pentru totdeauna„, a declarat unul dintre elevii participanți.

Scopul acestei mobilități a fost de a oferi elevilor mai multe oportunități. În primul rând, au avut șansa de a-și dezvolta competențele lingvistice și interculturale. De asemenea, au avut posibilitatea de a experimenta învățarea prin diferențe și de a promova cetățenia europeană activă.

Participarea lor în cadrul acestei experiențe a adus o valoare inestimabilă pentru ei înșiși, dar și pentru instituția noastră de învățământ.

Despre Mobilitatea Erasmus+ 

Astfel de oportunități de mobilitate Erasmus+ nu numai că îmbogățesc experiența educațională a elevilor, dar îi și pregătesc pentru lumea globală și interconectată în care trăim. Prin interacțiunea cu alte culturi, elevii devin mai deschiși și mai înțelegători. Dobândesc abilități esențiale pentru succesul lor viitor.

Mobilitatea Erasmus+ reprezintă nu doar o călătorie fizică într-o țară străină, ci și o călătorie interioară de descoperire și dezvoltare personală.

Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” se mândrește cu angajamentul său de a oferi astfel de oportunități de învățare și creștere pentru elevii săi. De asemenea așteaptă cu nerăbdare să continue să îi încurajeze pe aceștia să exploreze lumea și să își urmeze visele.

Menționăm că mobilitatea de grup a elevilor a fost realizată cu suportul financiar al A.N.P.C.D.E.F.P. ȘI AL Comisiei Europene în cadrul proiectului de acreditare școlară, nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000130035, obținută de Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” pentru perioada 2023-2027.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Florin Gabriel Negrea spune:

    Felicitari , Bravo copiii sunteti minunati .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3