930 x122 grota rece

ccr

DECIZIE: DESPĂGUBIRI CONFORM GRILEI DIN 2013

Foștii proprietari vor fi despăgubiți în continuare pe baza grilei notariale din 2013, cu prețurile neactualizate.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Curtea Constituțională (CCR) a respins, cu unanimitate de voturi, legea care prevedea că titularii dreptului de proprietate ar urma să fie despăgubiți potrivit grilelor notariale actualizate, în vreme ce persoanele care au cumpărat drepturile litigioase de la proprietari ar urma să fie despăgubiți în conformitate cu grilele notariale din 2013.

CCR a admis astfel sesizarea Guvernului depusă împotriva legii de aprobare a unei Ordonanțe de urgență care a amânat până la 1 martie anul viitor aplicarea grilelor notariale actualizate atunci când se calculează despăgubirile în cazul terenurilor și imobilelor confiscate de comuniști. În urma deciziei CCR, ordonanța de urgență rămâne în vigoare, astfel că foștii proprietari vor fi despăgubiți cel puțin până în 11 martie 2023 pe baza grilei notariale din 2013 cu prețuri neactualizate.

Citiți și: Veste mare pentru păgubiții Euroins și City Insurance!

Prin aplicarea grilei notariale actualizate, valoarea despăgubirilor care ar urma să fie plătite de ANRP ar crește semnificativ.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3