EcoMoto 930×122

despăgubiri

Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Un sistem nou de compensații va fi înființat pornind de la sumele reținute din subvențiile de la APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură).

La suma colectată statul va veni cu o suplimentare consistentă.

Citiți și: Șoferii, obligați să plătească!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu urmează să vină cu o propunere de mecanism. Guvernul va completa anual peste cei 3% de la fermieri cu aproximativ 70 milioane euro.

Scopul este de a se asigura aproximativ 6,6 milioane euro prin licitație în perioada 2025-2027. Această sumă va fi utilizată pentru a despăgubi fermierii în caz de calamitate, acoperind aproape toate riscurile. Valoarea despăgubirii va fi între 3.500-4.000 lei net/ha pentru 100% afectat.

Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Metodologia de acordare va fi prevăzută prin hotărâre de Guvern.

Se vor purta discuții cu ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară și se va organiza o întâlnire cu organizațiile profesionale. Scopul acestei întâlniri va fi discutarea draftului de act normativ, care va fi elaborat cel mai probabil pentru a fi aplicabil începând cu anul agricol 2025-2026.

Detalii, AICI – Fermierii vor fi despăgubiți cu 3.500-4.000 lei/ha pentru culturile calamitate

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3