Donaris 930 x 122

amenzi

HOTĂRÂREA CCR NU ÎI SCAPĂ DE AMENZI PE ROMÂNII CARE ÎNCALCĂ RESTRICȚIILE

Premierul Ludovic Orban a lămurit astăzi problema amenzilor în cazul nerespectării restricțiilor de deplasare a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei după hotărârea de ieri a Curții Constituționale.

Citiți și: Operațiune fulger în Argeș: Poliția impune ordinea cu amenzi pe bandă rulantă!

Prim-ministrul a anunțat că forțele de ordine le pot aplica în continuare amenzi cetățenilor care încalcă restricțiile de deplasare (încă) în vigoare, dar la cuantumul anterior ordonanței (OUG 34/2020) pe care CCR a declarat-o neconstituțională.

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență.

Citiți și: Amenzi uriașe pentru aceste lucruri! Foarte mulți oameni procedează așa

Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca neconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea, vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a afirmat astăzi prim-ministrul Ludovic Orban.

Valoarea inițială a amenzilor pentru persoanele fizice, valoare la care, conform premierului, s-a revenit acum, era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei.

Amintim că prin OUG 34/2020 Guvernul mărise substanțial cuantumul, amenzile ajungând să fie cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache