NOR CURIER 930X122

bani

Se schimbă banii! Cu ce vor fi înlocuite bancnotele

Banii ar urma să fie schimbați în următorii ani, potrivit unui studiu Deloitte, citat de Capital.ro.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Concluzia acestui studiu este că activele digitale ar putea înlocui monedele tradiționale în următorii cinci-zece ani.

De asemenea, și marea majoritate a liderilor de business susțin această teorie conform căreia era banilor fizici este pe cale ”să apună”.

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

Cea mai recentă ediție a studiului Deloitte Global Blockchain scoate în evidență faptul că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor și de distribuție a acestora pentru a contribui la creșterea economică.

73% dintre respondenții acestui studiu sunt de părere că organizațiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reușesc să adopte tehnologii blockchain (Blockchain este tehnologia ce securizează stocarea de criptomonede, tranzacțiile între criptomonede) și active digitale.

În același timp, 80% dintre participanții la studiu sunt optimiști cu privire la viitoarele oportunități de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale și soluții dedicate criptomonedelor. 

„Activele digitale transformă industria serviciilor financiare și alimentează ecosistemul financiar cu noi modele de business cu scopul de a facilita tranziția către noua eră a banilor.

În acest context, modul în care instituțiile financiare vor reuși să se reinventeze ar putea fi cheia pentru stimularea creșterii economice.

Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, aceasta câștigă popularitate și în România, așa cum se întâmplă și la nivel mondial.

Startup-urile merg dincolo de utilizarea blockchain în domeniul serviciilor financiare, pentru criptomonede, și încep să folosească această tehnologie pentru a crea soluții dedicate unor sectoare precum sănătate sau retail, o tendință care ar putea contribui la apariția unei noi generații de unicorni în viitor”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Foto descriptiv: Digi24

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90