HerasMed (930 x 122 px)

bani

Se schimbă banii! Cu ce vor fi înlocuite bancnotele

Banii ar urma să fie schimbați în următorii ani, potrivit unui studiu Deloitte, citat de Capital.ro.

Citiți și: Se dau sume importante! Decizie surpriză la Guvern: încep plățile

Concluzia acestui studiu este că activele digitale ar putea înlocui monedele tradiționale în următorii cinci-zece ani.

De asemenea, și marea majoritate a liderilor de business susțin această teorie conform căreia era banilor fizici este pe cale ”să apună”.

Citiți și: Șocant! Cum a fost un tânăr terorizat de un bărbat de 50 de ani din cauza unui prieten

Cea mai recentă ediție a studiului Deloitte Global Blockchain scoate în evidență faptul că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor și de distribuție a acestora pentru a contribui la creșterea economică.

73% dintre respondenții acestui studiu sunt de părere că organizațiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reușesc să adopte tehnologii blockchain (Blockchain este tehnologia ce securizează stocarea de criptomonede, tranzacțiile între criptomonede) și active digitale.

În același timp, 80% dintre participanții la studiu sunt optimiști cu privire la viitoarele oportunități de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale și soluții dedicate criptomonedelor. 

„Activele digitale transformă industria serviciilor financiare și alimentează ecosistemul financiar cu noi modele de business cu scopul de a facilita tranziția către noua eră a banilor.

În acest context, modul în care instituțiile financiare vor reuși să se reinventeze ar putea fi cheia pentru stimularea creșterii economice.

Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, aceasta câștigă popularitate și în România, așa cum se întâmplă și la nivel mondial.

Startup-urile merg dincolo de utilizarea blockchain în domeniul serviciilor financiare, pentru criptomonede, și încep să folosească această tehnologie pentru a crea soluții dedicate unor sectoare precum sănătate sau retail, o tendință care ar putea contribui la apariția unei noi generații de unicorni în viitor”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Foto descriptiv: Digi24

555×222 deputati- psd
eurial 570×90