930×122 CAPRA 5

scumpiri

Se scumpește zahărul!

Cel mai mare producător european de zahăr – Suedzucker, vine cu un avertisment dur: urmează creşteri „semnificative”, notează Antena 3.

Citiți și: Alimentul de bază care se scumpește enorm!

Această decizie a creșterii prețului vine pentru a a compensa creşterea costurilor.

„Costurile pentru cultivarea sfeclei de zahăr şi a energiei folosite în procesarea sa sunt în creştere, iar acestea sunt două procese semnificative din producţie”, a declarat directorul general Niels Poerksen într-un interviu acordat ziarului Mannheimer Morgen, transmite Mediafax.

Citiți și: ,,Urmează scumpiri în lanț și concedieri în masă”

De asemenea, directorul Suedzucker a declarat că se pregăteşte să treacă la cărbune, în condiţiile în care livrările de gaz rusesc către Europa încetinesc în urma războiului din Ucraina.

„Dacă nu ar exista o creştere a preţurilor, ar fi dificil să ieşim la final cu profit”, a spus el.

România a importat zahăr şi pro­duse zaharoase în valoare de 337 de milioane de euro în 2021, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Mai mult, importurile au fost de nouă ori mai mari decât exporturile, în valoare de 38 de milioane de euro anul trecut.

Foto descriptiv: Ziarul National

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA