NOR CURIER 930X122

Centura Pitești

”Se va crea haos în oraș și în zonele de intrare! Nu este nimeni de acord!”

Săptămâna trecută, în spațiul public a circulat o informație conform căreia Centura Piteștiului ar urma să se închidă timp de doi ani de zile.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Cristian Gentea a făcut la acel moment declarații în exclusivitate pentru ePitești.ro referitoare la acest subiect. Vezi articolul AICI – Se închide Centura Piteștiului? Ce spune Gentea!

Această solicitare a venit din partea constructorului viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Măsura ar fi fost necesară pentru realizarea unor lucrări la lotul 5 (Pitești-Curtea de Argeș). Mai exact, potrivit edilului Gentea, ar fi vorba de o conexiune între autostrada nouă și centură, care se face la ieșirea spre Budeasa.

Primarul Cristian Gentea spunea că nu este de acord cu această solicitare.

Acesta și-a menținut părerea. Miercuri, edilul a convocat o întâlnire la Primăria Pitești cu constructorul, cu factorii decizionali din primărie, cu reprezentați ai ADP, dar și cu Poliția Națională.

Nimeni nu a fost de acord cu varianta propusă, care implică închiderea centurii.

Cristian Gentea, declară în exclusivitate pentru ePitești.ro:

Ieri am avut o întâlnire pe care am convocat-o aici, la Primărie, împreună cu constructorul, cu factorii decizionali din primărie, de la ADP, și cu Poliția Națională, atât la nivel de municipiu cât și la nivel de județ. Au participat ambii inspectori șefi și ni s-a prezentat varianta.

Vreau să vă spun că nici măcar una dintre persoanele de acolo, fie că a fost vorba de Primărie sau de Poliție, nu a fost de acord cu această variantă. I-am explicat constructorului că se va crea un haos de nedescris și nu doar în oraș, ci și în zonele de intrare.

Și astăzi a avut loc o întâlnire la CNAIR. Eu am vorbit aseară cu domnul director general Cristi Pistol. L-am trimis la această întâlnire pe directorul tehnic, pe domnul Iulian Chiriță. Întâlnirea s-a încheiat acum câteva minute și concluzia este clară. S-a respins varianta actuală și s-a dat un termen constructorului de o lună de zile să vină cu o altă variantă care să nu implice nici un fel Municipiul Pitești, în sensul în care să nu treacă prin Pitești nici traficul greu, nici traficul ușor.

Adică, una este ca cineva care vine de la Vâlcea și vrea să meargă la București cu mașina personală, dar nu dorește să o ia pe centură și alege să o ia prin Pitești, și alta e ca tot traficul să treacă prin municipiul nostru.

Deci, varianta a fost respinsă. Mai mult decât atât, nici CNAIR nu este de acord cu varianta propusă.

Eco moto 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • . spune:

    Constructorul lui pește, păi ce la Pitești-Sibiu lotul 1 constructorul Porr au deviat traficul prin orașul Sibiu măcar 1 zi? NU. WeBuild dacă nu sunteți in stare lăsați-i pe alții. Să vă fie rușine că veniți cu astfel de propuneri și că lucrați atât de incet.

  • Ivascu Vasile spune:

    Domnule primar, BRAVO! Noi, piteșteni și știm ce coșmar am avut prin oraș când treceau turcii din Germania spre Turcia. Am avut noroc cu alte țări vecine care au făcut autostrăzi și am scăpat de coșmar. Vă rog să nu vă supărați dar tot legat de construcții, de ce se luminează așa încet la clădirea Consiliului Județean? Vă mulțumesc și vă urez Sănătate că-i mai bună decât toate.

  • Alex spune:

    Cum de ce ? Se iluminează așa greu ca așa a zis duamna Ursula von der Liar, de la Bruxelles, sa nu mai consumam aiurea curentul … După capul ei, ar trebui să stăm în beznă și frig…. Iar „dăștepții” Romaniei se supun repede… Dintr-o țară cu capacitate de a produce energie electrică, am devenit niste sclavei ai UE.

  • Clevetici spune:

    Dar de ce parcarea de la Consiliul Judetean Arges se intinde pe suprafata pietonala a Pietei Rosii?
    Aceasta samavolnicie a CJ Arges s-a „impamantenit” atat de mult dupa 1989 incat e luata drept normalitate.

  • Hamangiu spune:

    Domnule primar rezolvați odată cu semafoarele pietonale de pe bd ul Bălcescu?SINCRONIZARE?POATE STA SI PIETONUL UN MINUT ..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90