Donaris 930 x 122

institutia prefectului arges

Ședință la Instituția Prefectului. S-au discutat nevoile mediului de afaceri argeșean

Astăzi, 13 mai, la Instituția Prefectului Județul Argeș a avut loc o ședință pentru a analiza probleme economice de actualitate.

Citiți și: Măsură drastică pentru un azil din Argeș! I-au pus lacătul la ușă

Prefectul Emilia Mateescu s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Paralamentarii de Argeș, Președintele Consilului Județean și cu primarii municipiilor și orașelor: Pitești, Mioveni, Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, Costești, Stefănești și cu reprezentați ai unora dintre cele mai importante companii private din Argeș (Automobile Dacia S.A., Lisa Dräxlmaier, Holcim Romania SA, Dr. Oetker, John Group, RadicStar și alții).

Citiți și: (VIDEO) NEREGULI GRAVE LA BLOCUL DIN GĂVANA CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

În ședință au fost enunțate o parte din nevoile mediului de afaceri, printre care amintim:

– Legislație stabilă și predictibilă;

– Debirocratizarea și digitalizarea instituțiilor;

– Necesitatea modificării legii Parteneriatului Public Privat;

– Modificarea legislației privitoare la animalele sălbatice în scopul protejării comunităților locale;

– Nevoia creării parcurilor industriale în toate orașele din județul Argeș;

– Realizarea infrastructurii rutiere directe care să asigure legătura dintre Platforma Dacia – DN 73 – stație LukOil Mărăcineni – Autostrada A1 – Pitești zona industrială Depozitelor;

– Realizarea Centurii de Vest a orașului Pitești: Bascov – Valea Ursului – Smeura – Albota;

– Realizarea bretelei de acces direct din zona Podul Viilor – Mall Pitești, la Autostrada A1, pe sensul către București;

– Construcția liniei de tramvai Mioveni – Pitești, cu facilitarea accesului în zona centrală a Municipiului Pitești;

– Finanțarea din fonduri europene a unor programe de investiții, inclusiv prin PNRR, care au ca obiectiv neutralitatea climatică și decarbonizarea;

– Reabilitarea drumului județean care asigură accesul din DN 7C Transfăgărășan spre zona perimetrală a Lacului Vidraru;

– Relaxarea condițiilor de funcționare a HoReCa în contextul pandemiei Covid 19 și intensificarea procesului de vaccinare împotriva Covid 19;

– Reducerea perioadei de evaluare și contractare a proiectelor finanțate din fonduri europene (maxim 6 luni);

– Crearea și creșterea unui brand județean cu denumirea „Stațiunea Turistică Transfăgărășan”;

– Nevoia de personal calificat format în școlile profesionale;

– Ecologizarea zonelor turistice;

Prefectul a decis ca, începând de astăzi, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură să aibă calitatea de invitat permanent la Colegiul Prefectural.

Prefectul speră ca, prin această modalitate, „nevoile mediului de afaceri argeșean să-și găsească o rezolvare mai rapidă, iar administrația publică să-și realizeze esența”.

De asemenea, deputatul USR PLUS, Ionuț Moșteanu și-a arătat deschiderea față de solicitările înaintate de mediul de afaceri și a propus organizarea unor întâlniri periodice care să vină în întâmpinarea nevoilor fiecărui domeniu de activitate.

Prefectul Județului Argeș, Emilia Mateescu își dorește dezvoltarea economiei argeșene, deoarece consideră că, județul Argeș are un potențial economic și turistic ridicat.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90