930×122 CAPRA 5

ani

PREFECTUL A DEMARAT PROCEDURA DE ÎNCETARE A MANDATULUI PREȘEDINTELUI CJ ARGEȘ

În urmă cu puțin timp Instituția Prefectului de Argeș a transmis un comunicat de presă în care informează asupra procedurilor în cazul încetării mandatului de președinte al Consiliului Județean al lui Constantin Nicolescu. Iată conținutul integral al comunicatului.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

„Astăzi, 18 februarie, Instituția Prefectului a primit comunicarea oficiala din partea Agenției Naționale de Integritate cu privire la rămânerea definitivă a raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011, prin care s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către domnul Nicolescu Constantin, președintele Consiliului Județean Argeș. Astfel, prin decizia nr.633/11.02.2014 a Inaltei Curți de Casație și Justiție – Secția de contencios administrativ și fiscal a fost admis recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva sentinței civile nr.62/2012 a Curții de Apel Târgu Mureș, aceasta fiind modificată în sensul respingerii acțiunii formulate împotriva raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011, întocmit de Agenția Națională de Integritate.

Față de această situație, prefectul județului Argeș (n.r. – Cristian Soare) a demarat procedura legală de încetare a mandatului președintelui Consiliului Județean Argeș, prevăzută de legea nr.393/2004, cu modificările și completările ulterioare, privind statutul aleșilor locali. Potrivit acestuia, în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului. Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul județului, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Citiți și: „Tătucul” alegerilor, dat pe mâna Parchetului!

Instituția Prefectului-județul Argeș a transmis chiar astăzi secretarului județului Argeș (n.r. – Viorica Răducanu) documentele din care rezultă încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către președintele Consiliului Județean Argeș: raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate și certificatul de grefă emis de Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, facem precizarea că Agenția Națională de Integritate a fost înștiințată de realizarea acestui demers”, scrie în comunicatul de presă al Instituției Prefectului de Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90