Donaris 930 x 122

ambulanta

ANI: ȘEFUL AMBULANȚEI ARGEȘ, INCOMPATIBIL

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul managerului general al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, Marian Hiru.

Citiți și: Argeș. Firmă amendată drastic pentru accidentul cu ambulanța

„Începând cu data de 25 aprilie 2017 exercită simultan funcția de manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domnești, județul Argeș, încălcând astfel dispozițiile art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006”, a comunicat ANI cu puțin timp în urmă.

Marian Hiru poata ataca în justiție verdictul Agenției. Dacă justiția va confirma ca fondată concluzia ANI, „persoana (…) față de care s-a constatat existența (…) stării de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Citiți și: Accident grav cu o ambulanță implicată. Pacientul a murit în urma impactului

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate și în privința unui funcționar public din Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Eugenia Enache.

„În perioada 3 noiembrie 2015 – 26 iunie 2019 a exercitat simultan funcția publică de șef Birou Economic și Administrativ la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și calitatea de expert (contabil) tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Argeș – Biroul Local de Expertize Tehnice și Contabile Argeș.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, precizează Agenția Națională de Integritate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90