930 x122 grota rece

ministru

Simona Bucura-Oprescu, întâlnire importantă pentru România!

Simona Bucura-Oprescu, întâlnire importantă pentru România!

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a avut astăzi o primă întâlnire de lucru în format videocall cu Celine Gauer, director general al SG Recover din cadrul Comisiei Europene și cu echipa tehnică din cadrul DG ECFIN și SG Recover.

În cadrul întâlnirii a fost asumat angajamentul de continuare a reformelor în acord cu prevederile PNRR și a fost prezentat stadiul actual al celor mai importante două reforme de la acest moment care intră în portofoliul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, respectiv reforma sistemului de pensii publice și reforma salarizării în sectorul bugetar.

Citiți și: PSD Argeș: Gentea și Mînzînă, confirmați într-o impresionantă demonstrație de forță!

Mai multe detalii despre majorarea pensiilor puteți citi AICI: – E oficial! Ce se întâmplă cu pensiile românilor –

Simona Bucura-Oprescu, întâlnire importantă pentru România!

,,În ceea ce privește reforma sistemului de pensii publice, a fost agreată traiectoria de lucru pe termen scurt și mediu, respectiv planificarea următoarelor întâlniri tehnice bilaterale între MMSS și Comisia Europeană pentru a agrea cea mai bună variantă a reformei, astfel încât să ne putem apleca asupra pensiilor mici din România, crescându-le gradul de adecvare, dar fără a pierde din vedere necesitatea asigurării sustenabilității financiare.

Cu privire la reforma sistemului de salarizare din sectorul public a fost luat angajamentul de a se finaliza activitatea de consultare cu toate familiile ocupaționale în manieră tripartită (MMSS, sindicate, ministerele de linie) pentru ca ulterior să se poată lucra împreună cu Banca Mondială pe diverse scenarii de reformă, astfel încât să putem găsi cea mai bună variantă de diminuare a inechităților din sistem și a asigura sustenabilitatea cheltuielilor.

Comisia Europeană a apreciat eforturile MMSS de a asigura un dialog social autentic, admițând întru totul necesitatea derulării acestui proces cu maximă responsabilitate.

Concluzia întâlnirii exprimată de ambele părți a fost legată de necesitatea asigurării unui dialog constant cu serviciile Comisiei Europene, astfel încât să ne asigurăm că jaloanele vor fi îndeplinite la timp, în acord cu angajamentele luate față de partenerii europeni, iar reformele făcute să contribuie în mod autentic la creșterea calității vieții cetățenilor români.”, declară Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90