SPALATORIE MURAY  930×122

dacia

Sindicat Renault: „Să producem o parte din vehiculele DACIA vândute în Franța în Franța!”

Un sindicat Renault din Franţa, CGT Renault, a lansat o petiţie prin care îndeamnă constructorul de vehicule să mute producţia anumitor modele în Franţa şi să „reechilibreze volumele de producţie”.

Citiți și: Dacia plănuiește o nouă mare investiție

„Pentru al 2-lea an consecutiv, DACIA SANDERO a fost mașina preferată a francezilor! A fost cel mai bine vândut vehicul din țară. Dar acest vehicul nu este fabricat în Franța! O treime dintre vehiculele DACIA Sandero și DACIA Duster produse în est sunt reimportate în Franța, în timp ce niciunul dintre aceste vehicule nu este asamblat în Franța”, se arată în comunicatul CGT Renault.

CGT Renault desfășoară un proiect industrial care pretinde, printre altele, reechilibrarea volumelor de producție. Scopul ar fi să se producă vehiculele cât mai aproape posibil de locul în care Renault le vinde, se mai precizează în comunicat.

Citiți și: Sute de angajați au plecat de la Dacia pe zeci de mii de euro

Cel mai vehiculat model este Dacia Sandero, despre care sindicaliştii spun să se producă în Franța. În momentul de faţă, Dacia Sandero se produce la uzine din Turcia şi Maroc. Prin urmare, Uzina de la Mioveni nu este „vânată” de către CGT Renault.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Liviu spune:

    George mai documentează-te, în Turcia se produce Renault Clio nu Sandero. În România și Maroc se produce Dacia Sandero deci dacă știrea este adevărată și uzina din Mioveni ar fi împăcată de acest proiect.

New Profesional Consult 570×90