Kaia 930 x 120

paduri

Academia Romana a dat avizul pentru Padurea Trivale

În urmă demersurilor făcute de ARPM Piteşti şi Prefectura Argeş, precuzm şi de alte autorităţi publice locale, profesori universitari, anul trecut, în decembrie, a fost depusă la Academia Romană în vederea avizării, documentaţia de constituire a ariei protejate „Pădurea Trivale”.

Potrivit directorului executiv adjunct al ARPM Piteşti, Sorina Marin, „Academia Română, prin Comisia Monumentelor Naturii, şi-a dat avizul favorabil pentru încadrarea Pădurii Trivale ca rezervaţie naturală, potrivit OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei. Este vorba de suprafaţa forestieră de peste 432 ha, aflată pe teritoriul municipiului Piteşti şi în administrarea Ocolului Silvic Piteşti”. Agenţia s-a adresat deja, ca urmare a avizului Academiei Române, Ministerului Mediului şi Pădurilor în vederea emiterea Hotărârii de Guvern.

Până ce se va emite hotărârea de guvern, ARPM Piteşti a întocmit conform OUG 57/2007, un plan de măsuri minime de conservare pentru Pădurea Trivale. „Astfel, se interzice schimbarea destinaţiei actuale a terenurilor cuprinse în perimetrul rezervaţiei naturale propuse. Activităţile care se vor desfăşura pe teritoriul rezervaţiei naturale Pădurea Trivale se supun avizării ARPM Piteşti, este interzisă tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier, realizarea de drumuri numai cu avizul ARPM Piteşti. Este interzis păşunatul, exploatarea resurselor minerale, a solului, realizarea captărilor de apă în scopuri comerciale şi industriale, dar şi realizarea de construcţii”, a mai completat Sorina Marin.

Sunt permise în schimb activităţi precum studierea naturii, a florei şi faunei, drumeţiile, fotografierea, ciclismul, vizitele educative, turismul ecvestru.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90