New Profesional Consult 930 x 122

alimente

alimente.UE.013

SĂRĂCIE CUMPLITĂ! 80.000 DE ARGEȘENI VOR PRIMI AJUTOARE ALIMENTARE DE LA UE

Nu mai puţin de 79.534 de argeşeni, adică mai bine de 13% din populația județului, vor primi ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană (Argeșul are o populaţie totală de circa 610.000 de persoane). Este vorba de aşa-numitele „persoane defavorizate”, respectiv pensionari cu venituri de sub 400 de lei pe lună, şomeri, persoane cu handicap grav, beneficiari de venit minim garantat etc. Până în acest an programul a fost derulat de Consiliul Judeţean şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, dar acum responsabilitatea le revine Prefecturii şi primăriilor.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Pe 2 decembrie a fost organizată licitaţia de achiziţie a produselor alimentare destinate acestor persoane defavorizate, iar în termen de 30 de zile ar trebui să înceapă distribuirea alimentelor către primării. Până atunci primarii trebuie să asigure spaţii de depozitare şi de distribuire şi să treacă pe liste persoanele care, din diverse motive, nu au fost prinse în rapoartele iniţiale.

Pentru judeţul Argeş sunt pregătite 228.144 de pachete cu alimente din fonduri comunitare. Programul se desfăşoară pe bază de cupoane fără valoare transmise beneficiarilor. Fiecare beneficiar va primi câte 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pungi cu paste, 8 cutii de conserve din carne de porc, 6 conserve cu carne de vită şi 10 cutii cu pate de ficat.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3