SMART KIDS 930X122

asigurare

ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINŢELOR, DECIZIE NEAŞTEPTATĂ

Asigurarea obligatorie a locuinţelor, decizie neaşteptată.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Poliţa pentru asigurarea obligatorie a locuinţei ar putea să cuprindă o franşiză în cazul riscului de cutremur, iar un astfel de produs ar putea fi comercializat şi prin alte canale de distribuţie, nu doar prin intermediul societăţilor de asigurare, potrivit unor propuneri avansate de Grupul de lucru privind asigurările obligatorii de locuinţe, constituit la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În plus, asigurarea, care acum costă 20 euro pe an, s-ar putea scumpi. O altă propunere a autorităţii este stabilirea unei amenzi fixe pentru lipsa asigurării în cuantum de 500 lei. Pe de altă parte, obligativitatea încheierii poliţei PAD ar putea fi restrânsă numai pentru imobilele cu destinaţie de locuinţe care sunt în mod efectiv utilizate în acest scop, urmând să fie excluse imobilele utilizate integral în scop comercial (apartamente în care funcţionează sedii de firme etc.).

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care vor o locuință!

Poliţa obligatorie de asigurare PAD acoperă trei riscuri specifice României: cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 euro este de 20 euro pe an pentru locuinţele de tip A, adică acelea construite din cărămidă, beton armat sau orice alt material rezultat în urma unui tratament termic şi/sau chimic. Imobilele de tip B, adică cele construite din cărămidă nearsă sau orice alt material nesupus unui tratament termic şi/sau chimic pot fi asigurate prin intermediul poliţei PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 euro.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3