New Profesional Consult 930 x 122

concursuri

elevi_scoala

CONCURSURILE ŞCOLARE PLĂTITE GOLESC BUZUNARELE PĂRINŢILOR!

A devenit o adevărată modă organizarea, aproape săptămânal, a unor concursuri şcolare la care participarea este posibilă doar contra unei taxe. Astfel de concursuri s-au desfăşurat şi astăzi în tot judeţul Argeş.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Sute de copii de toate vârstele au participat la faza semifinală a concursului de matematică „Euclid”, după ce ieri a avut loc concursul de matematică „Arhimede”. Primul a costat 20 de lei de elev, al doilea, 25 de lei. Micuţii din clasele a II-a şi a III-a au primit câteva coli de hârtie, un pix şi un fel de pliant cu concursul, plus subiectele pe care să le arate părinţilor. O parte din bani este direcţionată şi către plata unor premii. Dacă punem la socoteală faptul că astfel de concursuri sunt organizate și la limba română şi că există și o competiţie numită „Lumina Math”, tot la matematică, observăm cum nu doar zilele de sâmbătă şi duminică ale copiilor sunt ocupate, ci şi cum bugetele părinţilor sunt supuse unui veritabil asalt al organizatorilor de astfel de competiţii.

Profesorii de la clasă nu impun făţiş participarea la aceste concursuri (pe lângă care mai există şi competiţiile organizate de Ministerul Educaţiei), dar susţin că este important la finalul anului ce „portofoliu” de diplome şi medalii are copilul (dacă nu ştiaţi, la clasele I-IV nu prea se mai dau premii la final de an). Prin urmare, copiii şi părinţii fac eforturi foarte mari să ţină pasul, în condiţiile în care şi dificultatea subiectelor este mare, iar ritmul de susţinere, unul alert.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Dacă mai luăm în calcul şi faptul că părinţilor și copiilor le sunt băgate pe gât şi reviste, culegeri şi manuale cu dedicaţie, ne putem face o imagine clară de ce învăţământul nostru parcurge de la o vreme doar un traseu descendent din punct de vedere calitativ, în vreme ce orientarea educaţiei spre nevoile reale ale societăţii şi de pe piaţa muncii lipseşte aproape cu desăvârşire.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3