Posada 930 x 122

apartament

FĂRĂ CENTRALE DE APARTAMENT ÎN PITEŞTI!

Fără centrale de apartament în Piteşti! Conducerea SC Termo Calor Confort SA Piteşti a înaintat Consiliului Local o scrisoare în care enunţă principiile care vor guverna activitatea societăţii în perioada 2017 – 2021.

Citiți și: APARTAMENT DE VÂNZARE

Din aceasta rezultă şi un scenariu conform căruia după anul 2020 vor fi tot mai puţine centrale termice de apartament în Piteşti, până aproape de eliminarea acestora, deoarece populaţia ar urma să revină la sistemul centralizat de termoficare.

Motivele care ar urma să genereze acest fenomen sunt creşterea continuă a preţului la gaze (care va pune presiune pe deţinătorii de centrale), impunerea unor taxe de mediu pentru proprietarii de centrale de apartament, reducerea pierderilor şi modernizarea reţelelor de termoficare ale Piteştiului.

Citiți și: ACUM: INCENDIU LA UN APARTAMENT DIN TRIVALE

În prezent, din peste 50.000 de apartamente, circa 22.000 mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare. În 250 de localităţi din ţară, sistemul de termoficare nu mai există, iar în altele numărul apartamentelor branşate este sub 1.000. Aşadar, rămâne de văzut dacă se va adeveri previziunea celor de la termoficare.

În acest moment, în condiţiile în care preţul de producţie pentru o gigacalorie este de aproape 400 lei, populaţia nu plăteşte decât 193 lei, restul fiind subvenţionat de la bugetul local. În plus, termoficarea a renunţat la centralele mari, energofage (Sud şi Nord) şi a construit centrale de cartier şi cvartal care asigură un preţ competitiv şi reducerea pierderilor. (Foto: descriptiv)

Jupiter 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066