EcoMoto 930×122

handicap

handicapped

LEGEA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP IREVERSIBIL, PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL

Legea inițiată de Mircea Drăghici prin care persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai putea fi chemate abuziv la reevaluări periodice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Cu acest prilej deputatul de Argeș a făcut o declarație politică în Parlament în care a arătat că legea sa este parte dintr-un program mai larg al guvernanților privind reformarea Sănătății. „Această lege apare într-un context oportun creat de recentele decizii ale Guvernul Ponta, decizii foarte importante în ceea ce priveşte reformarea sistemului de sănătate. În primul rând mă refer la aprobarea pachetelor de servicii medicale, de bază şi minimal, precum şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 și 2015. În al doilea rând trebuie să amintim de includerea în lista de medicamente compensate a unui număr de 17 molecule, pentru boli rare, boli foarte grave, cancere, listă a cărei definitivare şi aprobare a fost tergiversată de guvernele anterioare timp de 6 ani.

Atât ordinul comun semnat de Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, şi Rovana Plumb, ministrul Muncii, prin care persoanele cu accident vascular sever vor putea fi încadrate în grad de handicap grav, cu asistent personal şi cu indemnizaţie, cât şi legea nr. 67/2014 se completează şi îmbunătăţesc cadrul legislativ în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.”, a declarat Mircea Drăghici.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • laurafilip28@yahoo.com spune:

    Felicitari domnule Draghici!
    Pe zi ce trece dati dovada ca sunteti un cel mai bun parlamentar!Multumim ca ne-ati scutit de atatea chinuri!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3