Donaris 930 x 122

dacia

ÎN MIOVENI S-A STRIGAT „JOS BĂSESCU!” ȘI „JOS PONTA!”

Mitingul din Mioveni s-a încheiat. Mii de protestatari adunați pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia au scandat împotriva președintelui Traian Băsescu, a primului-ministru Victor Ponta și a Guvernului.

Citiți și: Măsură nemaivăzută până acum la Dacia! Cum s-a ajuns în această situație

Premierul a fost luat peste picior de unul dintre liderii sindicali care s-au adresat mulțimii, asemuindu-l cu celebrul personaj de desene animate Mickey Mouse. S-a strigat „Jos Băsescu!”, „Jos Ponta!”, „Jos Guvernul!”, „Jos mafia!”, „Hoții!”, „Grevă!” și „Unitate!”. Protestatarii, o parte dintre ei fiind sindicaliști din București, Craiova sau Constanța, au avut numeroase steaguri tricolore. În fața mulțimii s-a aflat un grup de angajați de la uzina „Dacia” care au făcut zgomot cu tobele din dotare. Pe un banner a fost afișat un mesaj dur către guvernanți și clasa politică: „Suntem prizonierii incompetenței voastre”.

Principala nemulțumire a protestatarilor a fost și rămâne tergiversarea construirii autostrăzii Pitești-Sibiu, arteră rutieră foarte importantă pentru „Automobile Dacia”. De asemenea, organizatorii au reclamat și faptul că guvernanții nu au respectat protocolul încheiat cu sindicatele în perioada în care se aflau în opoziție referitor la modificarea Codului Muncii. Sindicaliștii spun că formula adoptată în timpul Guvernului Boc și care este și acum în vigoare favorizează angajatorii în detrimentul angajaților. Amintim că acțiunea a fost organizată de Sindicatul „Autoturisme Dacia”, afiliat la Blocul Național Sindical.

Citiți și: Se deschide o nouă fabrică și are legătură cu Dacia! Investiție de 15 milioane €

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3