New Profesional Consult 930 x 122

copil

PRIMĂRIA MIOVENI FACE LUMINĂ. ANCHETĂ SPECIALĂ

Primăria Mioveni face lumină. Anchetă specială. Primăria orașului Mioveni ne-a transmis astăzi un comunicat de presă referitor la un caz mediatizat în ultimele zile.

Citiți și: Anunț important pentru cetățeni! Este GRATUIT și obligatoriu!

“Având în vedere că de câteva zile în presa națională, dar și pe rețelele de socializare se prezintă tulburătoarea poveste a minorului din Mioveni care își vinde jucăriile pe trotuar, imagine care a stârnit mii de reacţii, pentru o prezentare amplă și obiectivă a situației conducerea Primăriei Mioveni aduce spre cunoștință sutelor de persoane care s-au oferit să îl ajute pe copil următoarele aspecte.

Citiți și: Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni, candidat la Primărie

Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din aparatul de specialitate al orașului Mioveni îl are în evidențele sale pe minorul Maria Adrian Ionuț și cunoaște în amănunt situația familială a acestuia de o lungă perioadă de timp, odată cu schimbarea domiciliului de reședință dintr-o localitate învecinată, în orașul Mioveni.

Deși provine dintr-o familie destrămată, situația materială a acestuia nu este cea prezentată în materialele de presă, copilul beneficiind de sprijin de specialitate din partea autorităților competente, dar și de o atenție deosebită, deoarece, conform specialiștilor, minorul în cauză este diagnosticat cu o serie de afecțiuni.

Până la depistarea acestor probleme de comportament, minorul a frecventat cursurile Școlii Generale ”Liviu Rebreanu” din Mioveni, perioadă în care a dat dovadă de grave carențe comportamentale, violență față de colegi, agresiuni verbale și fizice și alte fapte care au dus la scoaterea sa din colectiv și la declanșarea unor anchete sociale și medicale.

Având în vedere problemele de sănătate și de comportament, Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din aparatul de specialitate al orașului Mioveni a consiliat familia acestuia pentru a face demersurile necesare în vederea încadrării minorului în Programul Cerințe Educaționale Speciale (CES), dar și pentru întocmirea dosarului în vederea încadrării minorului într-un grad de handicap.

Drept urmare a acestor demersuri, copilul a fost încadrat, începând din anul școlar 2017-2018, în învățământul special, în conformitate cu Certificatul de Orientare Școlară și Profesională pentru Copii cu Cerințe Educaționale Speciale nr. 2182/14.06.2017.

În prezent, beneficiază de asistență de specialitate, frecventând cursurile Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” din Valea Mare – Ștefănești, de luni până vineri, unde beneficiază de cazare și masă. Mai mult decât atât, minorul în cauză, mama și fratele său mai mic au beneficiat de următoarele servicii și beneficii sociale în conformitate cu Legea nr. 292/2011, legea asistenței sociale:

– mama a beneficiat de ajutor social în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat în perioada 01.03.2017 – 01.09.2017, în cuanatum de 357 de lei lunar. În acest moment ajutorul social este suspendat pe motiv că nu a mai prestat orele de muncă în folosul comunității, aceasta mutându-se, împreună cu fiul cel mic, fără forme legale, în comuna Drăganu, județul Argeș, la domiciliul concubinului.

– cei doi copii minori și mama au beneficiat și de masă la Cantina socială din Mioveni în perioadele martie – mai 2017 (3 persoane), iunie – august 2017 (2 persoane – doar minorii) și octombrie – decembrie 2017 (1 persoană – Maria Adrian Ionuț – la data aprobării nu s-a avut la dosar încadrarea CES).

Odată cu încadrarea sa la Școala Specială din Valea-Mare, minorul în cauză a rămas în grija bunicii materne, în Mioveni, în timp ce mama și fratele au rămas în comuna Drăganu.

Având în vedere afecțiunile medicale de natură psihică și faptul că pe timpul vacanțelor și al week-endurilor se află în grija bunicii, copilul nesupravegheat consideră că apelând la acest mijloc, de a-și pune la vânzare anumite obiecte, poate obține alte bunuri considerare de el necesare. De exemplu, a doua zi după prezentarea imaginii pe rețelele de socializare reprezentanții Primăriei care l-au vizitat la domiciliu au aflat de la minor că scopul acțiunilor sale este, de fapt, achiziția unui computer cu jocuri, iar în timpul anchetei sociale ulterioare a declarat că o vecină l-a învățat să recurgă la acest gest de a-și vinde jucăriile.

Urmare a acestui episod, reprezentanții Primăriei Mioveni au întocmit o nouă anchetă socială, care a fost transmisă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru minor.

Sutele de persoane care au solicitat să-l ajute pe acest copil o pot face prin intermediul asociației Împreună pentru orașul Mioveni, în contul RO61BTRLRONCRT0411199601, deschis la Banca Transilvania din Mioveni, ori direct la sediul asociației, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, sau să ia legătura cu Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din Primăria Mioveni.”, precizează Primăria orașului Mioveni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90