EcoMoto 930×122

scumpire

Un produs alimentar de bază s-ar putea scumpi cu încă 50%!

Un produs alimentar de bază s-ar putea scumpi cu încă 50%!

Citiți și: Vodafone, val de scumpiri. Ce clienți sunt afectați

Preţul uleiului ar putea creşte cu încă 50% din cauza secetei, în condițiile în care producţia de floarea-soarelui este la jumătate faţă de anul trecut. Uleiul este deja în topul produselor alimentare cu cele mai mari creșteri de preț.

Iar o producţie mai mică vine la pachet cu preţuri din ce în ce mai mari la ulei.

Citiți și: Breaking. Ce se întâmplă cu alimentele de bază! Acum s-a decis!

La nivelul ţării, 1,3 milioane de hectare sunt cultivate cu floarea-soarelui. Cea mai mare suprafaţă e afectată însă de seceta severă.

Se estimează că, în acest an, recolta de floarea-soarelui va fi de 2,2 milioane de tone de seminţe. Concret, este vorba despre o scădere cu aproximativ 50% comparativ cu recolta de anul trecut. În 2021, recolta la floarea-soarelui a fost de 3,3 milioane de tone.

Oricum prețul uleiului a atins un nivel mare în acest an din cauza războiului din Ucraina, țara vecină fiind printre primii exportatori de produse agricole din lume!

O sticlă de aproximativ 1L se vinde în orice supermarket cu minimum 10 lei, cu cel puțin 30% în plus față de aceiași perioadă a anului trecut.

Așadar, lovitură peste lovitură pentru români!

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3