NOR CURIER 930X122

amenzi

Șoferii care conduc cu geamurile murdare riscă amenzi de peste 1.000 de lei

Ordonanța OG 1/2022, publicată acum câteva zile în Monitorul Oficial, introduce o nouă contravenție în Codul rutier.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Astfel, potrivit punctului 15 al articolului I din OG 1/2022, din 27 februarie, polițiștii vor sancționa „nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului.

Această faptă se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte.

Citiți și: Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Mai exact, șoferii care vor circula cu geamurile murdare după această dată vor risca amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Actul normativ nu stabilește clar ce înseamnă ca geamurile să fie murdare, dar ne putem gândi la geamuri acoperite de noroi, praf gros, zăpadă sau orice alte substanțe ce, odată depuse pe geamuri, restrâng sau estompează vizibilitatea, scrie avocatnet.ro.

Pe lângă această contravenție, ordonanța aduce și alte sancțiuni pentru diverse fapte neadecvate în trafic, precum comportamentul agresiv, dar și majorarea unor amenzi. Detalii, aici – Noi sancțiuni pentru șoferi. Amenzile ajung și la 2900 de lei

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3