Donaris 930 x 122

soferi

Şoferii care nu plătesc taxele rutiere vor fi urmăriţi

Şoferii care nu plătesc taxele rutiere vor fi urmăriţi inclusiv în alte ţări din Uniunea Europeană.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune adoptarea unui proiect de Ordonanță a Guvernului privind interoperabilitatea sistemelor de tarifare rutieră electronică și facilitarea schimbului transfrontalier de informații cu privire la neplata tarifelor rutiere, anunță Economica.net.

Este vizată, printre altele, identificarea vehiculului, precum şi a deţinătorului acestuia, pentru care a fost stabilită neplata unui tarif rutier.

Citiți și: Poliția: Trafic îngreunat pe Autostradă, astăzi, mai multe ore

Acest proiect de act normativ transpune, respectiv creează cadrul legal pentru punerea în aplicare a Directivei (UE) 2019/520 a Parlamentului European și a Consiliului din 19 martie 2019. Statele membre aveau obligația de a adopta și publica, până la 19 octombrie 2021, actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma prevederilor Directivei 2019/520.

Scopul urmărit prin Directiva 2019/520 este aceea de a asigura utilizarea pe scară largă a sistemelor de tarifare rutieră electronică în statele membre și țările învecinate și să existe, pe cât posibil, sisteme interoperabile fiabile, ușor de utilizat și eficiente din punctul de vedere al costurilor, care să permită dezvoltarea viitoare a politicii de tarifare rutieră la nivelul Uniunii și evoluțiile tehnice viitoare.

Prin urmare, este necesară realizarea interoperabilității sistemelor de tarifare rutieră electronică, pentru a reduce costurile și sarcinile legate de plata tarifelor rutiere pe întreg teritoriul Uniunii.

(Foto: descriptiv / Sursa: economica.net)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA