930 x122 grota rece

actiune

Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Efective de polițiști au desfășurat o acțiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere ce au loc pe fondul depășirii regimului legal de viteză.

Acțiunea face parte din campania ,,SPEED MARATHON”.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Scopul acesteia a fost depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a nerespectării regimului legal de viteză.

Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

În perioada 15-21 aprilie, în Argeș, au fost verificate aproape 5.000 de autoturisme.

De asemenea, au fost aplicate 2.642 de sancțiuni contravenționale, iar 703 din numărul total al acestora au fost acordate pentru depășirea vitezei.

Reamintim că acțiunea s-a desfășurat și pe Autostrada A1.

Detalii, AICI.

,,Polițiștii rutieri argeșeni au acţionat în perioada 15-21 aprilie, într-un efort conjugat al tuturor structurilor de poliție rutieră europene, membre ale organizației poliţiilor rutiere europene ROADPOL, pentru reducerea numărului de accidente rutiere ce au loc pe fondul depășirii regimului legal de viteză.

Acţiunea face parte din calendarul campaniei cu denumirea „SPEED MARATHON”, iar efectivele de polițiști din cadrul structurilor rutiere au acționat sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au utilizat 11 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, în special pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

În perioada 15-21 aprilie a.c., pe raza județului Argeș, au fost verificate în trafic aproape 5.000 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate în acest interval, polițiștii argeșeni au aplicat 2.642 de sancţiuni contravenţionale, iar din totalul acestora, 703 au fost abateri la regimul legal de viteză.

Din totalul abaterilor privind depășirea regimului legal de viteză, 83 au impus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, ca urmare a înregistrării cu aparatul RADAR a unor viteze de deplasare mai mari cu peste 50 de km/h față de regimul legal de pe sectoarele de drum unde au fost constatate abateri (dintre care 11 situații privind depășirea cu mai mult de 70 de km/h peste limita vitezei legale, situație în care măsura complementară este suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile, măsură ce se aplică imediat).”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Foto: IPJ Argeș

Eco moto 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90