Donaris 930 x 122

centrul cultural mioveni

Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

Citiți și: Onoruri pentru devotament. Festivitate specială la Mioveni, de 1 Decembrie

Festivalul-Concurs Național de Folclor care a reunit, în fața publicului, un real spectacol de joc și voie bună a luat sfârșit.

Citiți și: La Mioveni s-a respectat tradiția și ca în fiecare an s-a aprins Focul Lui Sumedru

În cadrul acestei ediții s-au duelat prin dans opt ansambluri folclorice reprezentând județele Suceava, Iași, Sălaj, Gorj, Botoșani, Bihor și Argeș.

După o atentă și obiectivă analiză, juriul a deliberat următorii câștigători:

,,S-a încheiat și a patra ediție a Festivalului – Concurs Național MIOVENI, ediție care a reunit anul acesta opt ansambluri folclorice reprezentând județele Suceava, Iași, Sălaj, Gorj, Botoșani, Bihor, Argeș. La finalul celor trei seri de spectacole, juriul festivalului a avut misiunea de a delibera cui vor fi acordate premiile acestei ediții, în urma unei atente analize a unor elemente precum autenticitatea repertoriului ansamblurilor, ținuta artistică a dansatorilor, veridicitatea costumelor populare, realizarea din punct de vedere muzical, coregrafic și artistic a programului prezentat în cadrul festivalului. 

 Iată și câștigătorii ediției 2023 a Festivalului – Concurs Național de Folclor MIOVENI: 

Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

 Trofeul Festivalului – Ansamblul Megieșii,  Suceava.

 Premiul Special – Rapsozii Siretului, Iași;

Secțiunea Dans Popular 

Locul I – Atelierul de Joc Popular, Sălaj; 

Locul II – Nedeia, Gorj;

Locul III – Codrulețul, Botoșani.

 

 Secțiunea Obicei Specific 

Locul I –  Moldovenii din Cetate, Iași;

Locul II – Nuntașii Bihorului, Bihor; 

Locul III – Doina Bascovului, Argeș.

 

Pe parcursul a celor 3 zile de Festival pe scenă au urcat artiști populari precum: Simona Alexandru, Cristina Drăgan Diaconescu, Maria Chivu, Roxana Goia, Gelu Voicu și Taraful Lăutarii din Teleorman, Gabriel Treteag, Simina Popescu, Andrei Chelba, Iulia Mihai, alături de Taraful Cătălin Iancu. De asemenea ne-am bucurat și de un recital oferit de Cătălin Iancu Junior și de ritmurile melodiilor populare, cântate de MIOARA VELICU acompaniată de Taraful Cătălin Iancu.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor au fost Centrul Cultural Mioveni alături de Primăria și Consiliul Local Mioveni.

Mulțumim tuturor ansamblurilor pentru momentele autentice oferite dar și publicului iubitor al tradițiilor și portului popular românesc!”, transmit organizatorii.

Sursă foto: Centrul Cultural Mioveni

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache