NOR CURIER 930X122

bază sportivă

O NOUĂ BAZĂ SPORTIVĂ ÎN MIOVENI (GALERIE FOTO)

Autorităţile locale din Mioveni vin cu veşti bune pentru locuitorii oraşului dornici de mişcare.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Este vorba despre realizarea unui nou obiectiv de investiţii: baza sportivă “Gabriel Catillaz” Racoviţa. Baza cuprinde un teren de 3.910 mp cu gazon sintetic, o pistă de atletism de 1.080 de mp, trei benzi de alergat (în lungime de 242,59 de metri, 250,45 de metri și 258,30 de metri), două tribune cu 180 de locuri şi vestiare. De asemenea, baza sportivă are și nocturnă.

Noua bază le va fi utilă elevilor de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, dar și membrilor comunității. Astăzi, cu prilejul programului „Şcoala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!”, lansat de Ministerul Educației, elevii liceului au participat la competiţii pe noua bază sportivă. La inaugurare au fost reprezentanți ai autorităţilor locale, conducerea liceului şi un sobor de preoţi.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Baza sportivă, care va fi dată în administrarea S.C S.Ed.C Mioveni, se află pe strada Dealul Viilor (fostul teren ICN) şi este ca și finalizată (amenajarea zonei de spaţii verzi va fi încheiată în următoarea perioadă).

Precizăm că numele bazei a fost dat în onoarea primarului localităţii Grand Saconnex din Elveția, Gabriel Catillaz. În anul 1989 cartierul Racoviţa s-a înfrăţit cu acest oraș elvețian, iar primarul Catillaz a avut o contribuţie importantă la extinderea legăturilor de colaborare între cele două comunități. Relaţiile de înfrăţire, constând în schimburi culturale între tinerii din Racoviţa şi Grand Saconnex, în stagii de formare şi schimburi de experienţă în domeniul învăţământului şi culturii, au continuat în fiecare an. Pe 22 mai 2002 întreg Mioveniul s-a înfrăţit cu oraşul respectiv.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90