New Profesional Consult 930 x 122

cni

VESTE PENTRU MICROBIȘTII DIN PITEȘTI

Compania Națională de Investiții (CNI) a inclus proiectul de reabilitare a stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești pe lista sinteză a Programului Național de construcții de interes public sau social, subprogramul “Complexuri sportive”, anunță Primăria Pitești. Asta după ce inițial, potrivit primarului Cornel Ionică, CNI a refuzat includerea pe listă a proiectului (AICI, detalii).

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Conform sursei citate, CNI a cerut Primăriei suplimentar față de cele transmise următoarele:
– Refacerea expertizei tehnice (Primăria spune că este în lucru la proiectant, urmând să fie predată către beneficiar)
– Elaborarea studiului de fezabilitate pentru întregul obiectiv și DALI pentru obiectivele existente (a fost realizată, potrivit Primăriei)
– Realizarea studiului geotehnic (a fost semnat contractul, urmând a fi predat studiul geotehnic de către executant, anunță municipalitatea)
– Realizarea auditului energetic (Primăria afirmă că a fost realizată)
– Actualizarea extrasului de carte funciară (a fost realizată, conform sursei citate)
– Evidențierea elementelor structurale pe planul de arhitectură (urmează să fie predată de către proiectant, precizează municipalitatea)
– Realizarea studiului de prefezabilitate în conformitate cu prevederile HG 28/2008 (Primăria informează că a fost realizată)
– Emiterea unui nou certificat de urbanism (a fost emis pe 20.09.2017, potrivit Primăriei)
– Obținerea unor avize ca urmare a certificatului de urbanism (municipalitatea susține că au fost întocmite documentațiile pentru obținerea acestora, ele aflându-se acum pentru avizare la instituțiile abilitate).

Dacă va primi undă verde din partea CNI, Compania va finanța reabilitarea și modernizarea stadionului. Amănunte despre proiect, AICI.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Nu puțini vor, însă, un stadion nou, destinat exclusiv fotbalului, fără pistă de atletism. În septembrie 2015, Cornel Ionică, acum primar al Piteștiului, pe atunci viceprimar, anunța posibilitatea construirii unui nou stadion doar pentru fotbal (detalii, AICI). Ulterior, Primăria nu a mai dezvoltat subiectul, optând pentru modernizarea vechiului stadion „Nicolae Dobrin”, în locul construirii unuia din temelii.

Și proiectul construirii în Pitești a unei Săli Polivalente a fost inclus pe lista CNI, mai informează Primăria Pitești (AICI, amănunte).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90