New Profesional Consult 930 x 122

eliminare

semnare-contracte

10 TAXE ȘI TARIFE AU FOST AZI ELIMINATE

Ministerul Finanţelor a propus Guvernului reducerea unui număr de 92 de taxe şi tarife nefiscale. Potrivit Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, în şedinţa sa de astăzi Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă şi o hotărâre de Guvern prin care sunt eliminate 10 taxe şi tarife nefiscale, iar 17, comasate. Conform aceleiași surse, pentru diferenţa de până la 92 de taxe şi tarife care vor fi reduse urmează să fie promovate ordine de ministru sau decizii ale preşedinţilor instituţiilor, astfel încât până pe 1 iulie întregul pachet legislativ să intre în vigoare. În total, așadar, vor fi eliminate 14 taxe şi tarife nefiscale şi pentru alte 78 va fi eliminată plata individuală, ca urmare a comasării lor. Iată cele 10 taxe și tarife nefiscale eliminate astăzi:

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

1.Taxa de înscriere pentru examenul de admitere la şcolile militare de subofițeri și jandarmi (taxa era de 120 de lei)

2.Tariful de la Registrul Comerțului pentru îndrumarea prealabilă în scopul înfiinţării unei societăţi (care era de 19,8 lei/ora)

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

3.Tariful de la Registrul Comerțului pentru cererea de eliberare de date statistice (fișa sintetică a investiției străine pentru o țară și o perioadă definită; statistică în funcție de un criteriu, tarif care era de 20 de lei/fișă sau statistică)

4.Tariful de la Registrul Comerțului pentru cererea de eliberare de informații pentru serii de firme grupate pe mai mult de 5 criterii (era de 11 lei/firmă)

5.Tariful de utilizare a procedurii electronice (46 de lei/an/utilizator)

6.Taxa din domeniul Sănătății pentru emiterea avizului privind activităţi în domeniul dispozitivelor medicale şi medicamentelor (300 de lei/aviz)

7.Tariful de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de analiză a documentației de licențiere/autorizare (64 de lei/dosar)

8.Taxa de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă (377 de lei/acreditare)

9.Taxa din Agricultură pentru eliberarea licenței de depozit (135 de lei/licența)

10.Taxa suplimentară de la Ministerul Economiei de înregistrare și de examinare a cererii când termenul de examinare se prelungește.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3